Den siste tiden har det vært diskusjon om et fremtidig asfaltverk på Sjursøya og et forslag om å stoppe aktiviteter i Oslo Havn.

Nordstrand Høyre er opptatt av å utvikle gode lokalmiljø. Et asfaltverk plassert i nærheten av en skole, barnehage og fritids- og boligområder er noe vi tar klart avstand fra, det er uforenlig med gode lokalmiljø. Høyre sier nei, både til det midlertidig asfaltanlegget på Ormsund kai, og et permanent asfaltanlegg plassert på Sjursøya.

LES OGSÅ: Ballbane og asfalt på kartet

Saken om å stoppe aktiviteter i Oslo Havn; forslaget om midlertidig forbud mot tiltak, sier vi nei til. En havn med nasjonale sjøfartsoppgaver må ha en viss forutsigbarhet i sin drift. Det Høyre ønsker som alternativ løsning er en ny reguleringsplan for havnen og politisk involvering av eventuelle nye aktiviteter inntil ny reguleringsplan er på plass. Oslo Havn har gjennom asfaltsaken vist at de innenfor dagens reguleringsbestemmelser ikke klarer å vurdere godt nok hva som er akseptabel drift i havnen. En ny reguleringsplan for havnen vil sikre bedre forutsigbarhet for beboere som må forholde seg til den daglige havnedriften, og den vil gi bedre forutsigbarhet for havnen.

LES OGSÅ:

Vil ha ny plan for Sydhavna

Ormsund asfaltfabrikk i full drift fra i dag

Samtidig vil Høyre minne om at vi har foreslått i bystyret å ta Ormsund kai ut av Oslo Havn for å benytte dette arealet til byutvikling. Det ligger mange muligheter i dette området som blant annet velforeningen på Nedre Bekkelaget har foreslått. Svømmeanlegg, idrettsanlegg og andre nærmiljøtiltak er noen av forslagene. Høyre vil gjerne være med å diskutere fremtiden til dette området. Dessverre fikk ikke Høyre støtte av Arbeiderpartiet og MDG i den saken da vi behandlet den i bystyret i fjor. De vil ha fortsatt havnedrift på Ormsund.

Den 31. mai blir det åpent møte om Oslo Havn og asfaltverket. Alle som har et engasjement for saken er velkommen. Informasjon om møtet blir lagt ut på Facebooksiden til Nordstrand Høyre. 

LES OGSÅ: Asfaltverket får bli på Ormsund

Pia Farstad von Hall