Barna våre er fremtiden

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Osloskolen er kjent for å være en av landets beste skoler if. Nasjonaleprøver. Skolesystemet skal gi tilstrekkelig utfordringer slik at alle elever opplever god lærings- og mestringsfølelse. Men vi har fortsatt mange utfordringer som vi i Østensjø FrP mener at vi har gode løsninger på.

Først og fremst er det en forutsetning at alle har muligheten til å forstå hva som blir sagt i klasserommet. Derfor vil vi sikre at eleven har tilstekkelig norskkunnskap til å få et utbytte av undervisningen. Vi mener også at lærerne i større grad må få muligheten til å styre egen hverdag, fremfor at vi politkere legger oss opp i små detaljer.

Men vi har noen viktige retningslinjer, alle elever skal ha krav på tilrettelagt undervisning i et trygt og godt skolemiljø. Derfor vil vi ha en trygghetsgaranti; Det skal alltid være mobberen som bytter skole, aldri mobbeofferet.

De elever som begår kriminalitet på skolens områder skal møte sanksjoner og flyttes. Ingen lærere skal møte sanksjoner for å ytre seg offentlig om sin skolehverdag.

Vi ønsker et eget mobbeombud i alle bydeler i Oslo for å styrke jobben som dagens ene mobbeombud utfører for over 600.000 innbyggere.

Østensjø FrP er sterk tilhenger av fritt skolevalg. Det er fordi elevene vet bedre enn politikerne hvilken skole som er tilpasset deres behov. I tillegg skaper dette sunn konkurranse mellom skolene. Det gjør at skolene må skape et stadig bedre pedagogisk og faglig innhold.

FrP ønsker derfor en forsøksordning med nivåinndeling innenfor matematikk, naturfag og språk.
Vi vil i tillegg gi elevene mer valgfrihet. Elever som ønsker å fordype seg i de enkelte fagene skal få muligheten til det. Det innebærer valgfriheten til å velge bort skriftlig sidemål.

Imidlertid kan elever oppleve både kulturelt og religiøst press hjemmefra. Det kan gjelde blant familie, venner eller trossamfunn.

FrP mener barne- og ungdomsskoler skal være en nøytral arena hvor barn skal få størst mulig læringsutbytte, uavhengig av bakgrunn. Religiøse plagg skal derfor ikke tillates.

Videre ønsker vi oss flere forskningsprosjekter til bydelen, nettopp fordi vi mener at barna av fremtiden fortjener at vi tør å tenke nye tanker. Vi vil derfor at Østensjø skal være en forsøksbydel innenfor skole, vi vil ha forsøk med skolemat, skoleuniform og leksefri skole.

Skolemat er viktig for å øke konsentrasjonen og sikre størst mulig utbytte for elevene i skolehverdagen, blant annet har flere skoler i Bærum innført flere forskjellige varianter av dette. Vi vil at det skal være opp til driftstyrene på de enkelte skolene om hvilke skolematordning som passer deres skole best.

Skoleuniform ønsker vi å innføre for å redusere «kles- og motepresset» som mange av elevene føler på i hverdagen, realiteten er at elevene i dag nærmest går i en «slags» uniform av ymse dyre merkeklær.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags