Skrivebordsarbeid bak forslag om trafikktiltak?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevTorsdag 31. januar 2018 kan vi lese at Bymiljøetaten ønsker å gjøre det tryggere for barna ved 5 skoler i Bydel Nordstrand. Det er tydelig at dette er et skrivebordsprosjekt.

Bekkelaget skole har 600 elever. Her foreslår man tiltak i Steingrims vei og innsnevring ved Sandstuveien. Begge veier ligger langt fra Bekkelaget skole.

Den ene inngangen til skolen ligger ved en ubeskyttet trikkeovergang. Marienlundveien som ligger foran skolen, har 2 fartsdumper. Men porten til lekeplassen ligger midt imellom. Det er ingen 30 km fartgrense i Marienlundveien. I Skoleveien, hvor den andre inngangsporten er, ligger butikken Joker med parkeringsplasser og en del trafikk. Her er det ikke merket med 30 km-skilt.

Når det gjelder Steinerskolen ved krysset Solveien/Nordstrandsveien anbefales 30-sone og en ny fartsdump på (nedsiden) vestsiden av krysset.

Man vet tydeligvis ikke at på andre siden av krysset, i Solveien, ligger barnehagen for ansatte ved Døvehjemmet. I Solveien, rett syd for barnehagen, ligger Steinerskolens avdeling for 1., 2. og 3. klasse.

Men det er ikke slik Bymiljøetaten skal gå frem. De skal ikke planlegge noe helst, men komme med innspill til styrer i Søndre Aker-området. Jeg vil forslå at vi som bor her kontakter skolene som kan komme med forslag hvordan barnas sikkerhet kan forbedres, og så melde det tilbake til Bymiljøetaten. Så kan vi diskutere saken, gjerne med inspeksjon fra skrivebordsfolket. 

Bergljot Holm Årstad

Medlem av styret, Søndre Nordstrand Senterparti.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags