Trafikken i Solveien: Er barn eller biler viktigst?

SOLVEIEN: En beboer ønsker svar på hvordan trafikkproblemene i søndre del av Solveien kan løses.

SOLVEIEN: En beboer ønsker svar på hvordan trafikkproblemene i søndre del av Solveien kan løses. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I følge Nordstrands Blad 1. august mener leder for BU på Nordstrand at det trengs ytterligere trafikktiltak i bydelen vår enn de som er foreslått. Jeg vil her peke på problemene i Solveien, særlig den søndre delen av Solveien, mellom Nordstrandveien og Ljan.

Jeg kan knapt tenke meg en veistrekning som er mindre egnet til gjennomgangstrafikk; skolevei til Steinerskoler og Nordstrandskoler, adkomst- og turvei for de døve, vei/tilknytningsvei til barnehager. Smal, ekstremt svingete og bratt, ingen fortau, innsnevret kjørebane grunnet tett parkering- dels på begge sider.

Til dere som har innflytelse på våre lokale trafikkplaner, foreslår jeg følgende eksperiment:

Utstyr deg med en barnevogn og en morgengretten barnehageunge. Turen mot barnehagen går langs Solveien, fra Nordstrandsveien mot Ljan, en regnfull og mørk høstmorgen. Rushtrafikken er i gang på Solveien. En endeløs kø av billys kommer mot deg, du blendes og presses med vognen helt ut i veikanten (i mangel av fortau).

Plutselig får du og barnevognen en real sprut der bilene må passere nattens vanndammer. Lenger borte er det veikryss og krappe svinger. Du ser ikke bilen før den er der, så du smyger deg rundt svingene, helt i veikanten og frykter råkjørere. Her gjelder det å være fullutstyrt med refleks, for bilene rekker så vidt å svinge unna der de haster oppover rundt svingen.

Siste prøvelse er en spurt tvers over veien og inn i trygt barnehageterreng. Der strever bilkjørende foreldre, som har avlevert barna, med å rygge sin bil ut i den svingete Solveien, uten særlig sikt verken oppover eller nedover.

På veien tilbake treffer du på en av de døve, som har sin daglige mosjon på Solveien med to personer som følge. Ingen koselig morgentur langs veikanten. Du passerer også to små jenter med hver sin ransel, sikkert 1.klassinger på vei til Nordstrand skole. Jeg håper de ikke i sin ivrige passiar glemmer å holde seg helt uti veikanten.

Vel hjemme vet du at det samme skjer i ettermiddagens rushtid når barnet skal hentes, alt bare i motsatt retning.

Forøvrig benyttes store deler av strekningen nærmest Døvehjemmet daglig som parkeringsplass, slik at ikke to biler kan passere hverandre her. Den gjenværende kjørebanen er det som tilbys når små barn og travle biler møtes.

For et par år siden hadde man en rushtidsbom i Solveien rett nord for Nordstrandveien. Den står nå dessverre åpen hele tiden.

I sin tid var det også innkjøringsforbud til Solveien ved Ljan stasjon. Dagens trafikk er enda mere intens enn da disse tiltakene tvang seg fram. Jeg ønsker svar fra lederen av bydelsutvalget om hvordan trafikkproblemene i søndre del av Solveien kan løses.

Er barn eller biler viktigst?

LES OGSÅ:

Debatt: Skjer med Solveien? 

Flere hundre lokale bilister vil bli stoppet de neste ukene – det er tid for Aksjon skolestart 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags