Opptatt av de ansatte? Vi gjør vårt ytterste for å ivareta alle i den vanskelige prosessen med Lambertseterhjemmet

LAMBERTSETERHJEMMET: I dette innlegget reflekterer direktør i Stendi, Ingvild Kristiansen, om prosessen rundt nedleggelsen av sykehjemmet.

LAMBERTSETERHJEMMET: I dette innlegget reflekterer direktør i Stendi, Ingvild Kristiansen, om prosessen rundt nedleggelsen av sykehjemmet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.De siste dagene har det vært skrevet mye om Oslo kommunes avgjørelse om å legge ned driften av Lambertseterhjemmet.

Som sykepleier og leder av Stendi Omsorgstjenester (tidligere Aleris Omsorg Norge) som driver Lambertseterhjemmet på vegne av Oslo kommune, har jeg gjort meg noen refleksjoner i denne prosessen og som det er nyttig å kjenne til for å få et korrekt bilde av denne saken.

Da vi i Stendi forsto at avgjørelsen var endelig og at vår driftskontrakt skal avsluttes 1. desember 2019, var det særdeles viktig for oss nettopp å tenke på de ansatte og på beboerne.

Mange forslag kom derfor på bordet:

Blant annet foreslo vi i Stendi at Oslo kommune selv kunne overta driften av Lambertseterhjemmet før avviklingen, styre avviklingen av sykehjemmet selv og slik unngå oppsigelser av de bortimot 200 ansatte. Dette ønsket ikke Oslo kommune.

Overraskelsen er derfor stor når eldrebyråd Tone Tellevik Dahl etter alt dette uttaler at hun "forventer at Stendi tar vare på sine ansatte".

For vi i Stendi har gjort vårt beste for å ivareta de ansatte. Vi har blant annet forhandlet frem en avtale om fortrinnsrett på like vilkår for ansatte som søker ledige stillinger i Sykehjemsetaten.

Vi blir derfor ikke noe mindre overrasket når våre ansatte opplever at deres egen fagforening Fagforbundet er de som setter en stopper for dette: Våre ansatte som er medlem av Fagforbundet opplever ingen støtte eller hjelp fra sitt forbund i denne prosessen og flere vurderer nå å melde seg ut.

Rødt Nordstrand topper det hele med å antyde i et innlegg at den "hjerterå behandlingen" av de eldre kan skyldes at Lambertseterhjemmet er drevet av en privat aktør.

Vi i Stendi skal fortsette å gjøre vårt ytterste for å ivareta alle ansatte i denne vanskelige prosessen. Vi er veldig glade i Lambertseterhjemmet, i medarbeiderne våre og beboerne våre.

Vi er stolte og glade over å ha fått lov til å drifte et så bra sykehjem med så mye glede, profesjonalitet og engasjement blant medarbeidere og beboere. Det er et veldrevet sykehjem med høy kvalitet som vi nå med tungt hjerte skal avvikle.

Vi skal i samarbeid med Sykehjemsetaten sørge for at det fantastiske arbeidsmiljøet og bomiljøet på Lambertseterhjemmet blir ivaretatt til siste dag.

I tiden frem mot avviklingen oppfordrer vi derfor alle involverte til å være åpne og ærlige om prosessen, og ikke la en eventuell politisk agenda gå foran en best mulig avvikling for ansatte og beboere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags