Gå til sidens hovedinnhold

Lokalbuss til «Buss for tog»

Artikkelen er over 3 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For en som vet når togene skal gå fra Hauketo, så sjekker jeg ikke appen hver gang jeg skal ta toget. Så naiv skjønner jeg at jeg må slutte å være.

Jeg kom til Hauketo i passe tid til 18.15-toget til Ski lørdag kveld. Det første jeg oppdager er skjermen med «Innstilt» markert på samtlige avganger, grunnet arbeider på Østfoldbanen. På skjermen henviser NSB til Ruters lokalbusser. Jeg spør et par bussjåfører som skal utover hva jeg bør gjøre, men ingen har fått informasjon eller forslag til løsning.

Etter en stund oppdager jeg EN stakkars bukkeplakat med informasjon. For å komme meg til Ski henviser NSB til lokalbuss 87 Vevelstad, hvor jeg så må bytte til «pendlerbuss».

For de som ikke er godt kjent i alle kriker og kroker utover, så kan jeg nå opplyse om at du kan se de fleste steder fra 87 Vevelstad. Det er en skikkelig sneglebuss, som bruker 33 minutter fra Hauketo til Vevelstad. Så må jeg altså bytte buss, noe som skal ta ytterligere 15 minutter. I tillegg til at 87 Vevelstad også går 10 minutter senere fra Hauketo enn toget skulle ha gjort.

Jeg sjekket appen for «Buss for tog» fra Holmlia eller Kolbotn, men selv ikke der hadde de satt opp dette. På Greverud, derimot, fantes dette. De korresponderer selvfølgelig ikke med 87 Vevelstad.

Jeg finner det respektløst at NSB synes det er problemfritt å henvise passasjerer til et «alternativt» tilbud som gjør at man kommer 33 minutter senere frem til ankomststed enn normalt, med dårlig informasjon.

Og det er trist for min venninne som må sitte alene på restaurant i Ski med rødvinsglasset sitt, mens hun venter på at jeg til slutt skal komme frem.