Ulvespenning gir markaglede!

Ulvetispe i Østmarka (tatt på rådyrpost)

Ulvetispe i Østmarka (tatt på rådyrpost) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bård Bømark, jeg følte umiddelbart for å svare på ditt innlegg om ulveterror i Østmarka. 

DEL

DebattFørst; min store begeistring for ulv i marka vår! Hundene mine (husk: ingen av oss hadde hatt hund hvis ikke det var for ulven) og jeg går mange flere og lengre turer nå som vi har ulv. Følelsen av villmark og spenning har gjort oss til markatravere som bruker mesteparten av fritiden på å vandre i skogen. Aller helst fra Sandbakken, Durud eller Krokhol, nydelige steder med eventyret bare noen meter innafor skogsgrensa. Vi finner ulvespor og ulvemøkk, men aldri sett snurten av ulven. Men den har nok vært i nærheten av oss mange ganger, selv om den ikke har vist seg.

LES DEBATTINNLEGGET OM ULVETERROR I ØSTMARKA HER

Flere saker på om ulv på noblad.no:

Møtte ulv i veikanten i Ski

Turgåere forfulgt av ulv i Østmarka

Skabbsyk og avlivet ulv var alfahannen i Østmarka

Rovdata bekrefter at ledertispa i Østmarka er død

Bilder av ulvevalpene

Videre ønsker jeg å kommentere dine ord/påstander: 

1. «Med eller uten hjelp fra de samme ulveelskerne»? - Sikter du til konspirasjonsteorien om utsettelse, som også, ufattelig nok, har fått grobunn hos en del av våre politikere? Tilbakevist til gangs. Les mer her: http://www.rovdata.no/Nyheter/Nyhetsartikkel/ArticleId/2083/Har-kartlagt-Ostmarka-ulvenes-stamtavle.aspx

2. «I denne perioden var ulvene ganske sky men etter hvert hadde de redusert elgstammen til et minimum og matforrådet er nå antakelig for lite»?

- Østmarkaulven er kun en tispe (DNA/viltkamera). Hun viser seg knapt for mennesker. Jeg antar at hun lærte å være sky av sin lederhann, faren Fenris og hennes to kullsøsken har forlatt reviret, som unge hanner ofte gjør ila deres andre leveår. Siste: http://www.rovdata.no/Portals/Rovdata/Dokumenter/Rapporter/Forel%F8pige%20ulverapporter/uManedsrapp1_1617_15des16.pdf

3. «Resultatet er en redusert flokk antakelig bare to.»

- Helt feil! Grunnen til at det kun er én igjen fra den siste flokken som bodde i Østmarka: tispa ble skutt i påstått nødverge av et jaktlag på Losby, lederhannen ble avlivet grunnet sykdom i Enebakk med fem giftstoffer i kroppen og to valper har lagt på streif. Dette har altså fint lite med tilgang på mat å gjøre! Jeg lurer også på hvor i Østmarka du oppholder deg, hvis du mener matfatet for rovdyr der inne er tomt? Sjekk f.eks www.ssb.no og http://www.hjortevilt.no/ .

4. «Til gjengjeld er disse to blitt mer innpåslitne og bare i siste uke sett på nært hold av to forskjellige turgåere henholdsvis på Grønmo Golfbane og i stien mellom Krokhol og Sandbakken.»

- Igjen løse påstander! Trolig én ulv som viste seg flere ganger, ikke to. Antakelig en streifulv på let etter make Man kan se på et av bildene at han har penis. Altså; ingen tispe. Det skjedde heller ingen skade.Trolig var hannulven nysgjerrig på sine artsfrender, noe som heller ikke er unormalt (løpetid). DNA fra denne ulven blir analysert i disse dager.

Østmarka er for meg fullendt med rovdyr på plass i økosystemet, og jeg håper av hele mitt hjerte at ulven vil fortsette å ha revir der! Hundene mine også – for da blir det både flere og lengre turer på dem! 

Sees i marka!

Vennlig hilsen Marianne Mikalsen, Lambertseter (hundeeier, naturelsker og markatraver)

LES OGSÅ: Syklist stupte ut i isvann, oppfordrer isbadere til å merke hull

Marianne Mikalsen

Ulvens Dag

Lambertseter

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags