Ulveterror i Østmarka

ULV: Det kommer jevnlig observasjoner om ulv i og rundt osloområdet. Denne ulven ble nylig fotografert rett ved en bilvei i Ski kommune. Foto: Privat

ULV: Det kommer jevnlig observasjoner om ulv i og rundt osloområdet. Denne ulven ble nylig fotografert rett ved en bilvei i Ski kommune. Foto: Privat

Av
DEL

DebattOslos minste skog Østmarka, ble i sin tid utpekt som ulveområde og de ulvebegeistrede politikere og byråkrater håpet på at et ulvepar skulle slå seg ned. Etter en tid skjedde også det med eller uten hjelp fra de samme ulveelskerne.

Det ble etter hvert til en stor flokk med ulv fra Enebakk i syd til Rælingen i nord. Antakelig 6 til 8 ulv. I denne perioden var ulvene ganske sky men etter hvert hadde de redusert elgstammen til et minimum og matforrådet er nå antakelig for lite.

LES OGSÅ: Møtte ulv i veikanten i Ski

Resultatet er en redusert flokk antakelig bare to. Til gjengjeld er disse to blitt mer innpåslitne og bare i siste uke sett på nært hold av to forskjellige turgåere henholdsvis på Grønmo Golfbane og i stien mellom Krokhol og Sandbakken. I sistnevnte tilfelle avbildet i det den følger etter to turgjengerne med hund.

LES OGSÅ: Turgåere forfulgt av ulv i Østmarka

For noen er dette en stor naturopplevelse men for de mange føles dette skremmende og medfører at få om noen vil slippe sine mindreårige barn alene i disse områdene, et fantastisk rekreasjonsområde for barn og voksne i alle aldre.

Om faren er reell blir nok diskutert helt til det hender en ulykke, men frykten er nok til at bruken av marka blir redusert. For alle hundeeiere har det medført båndtvang hele året for å unngå at våre hunder skal bli ulvemat. Mange eksempler, også fra Østmarka, har vist at faren er reell.

La oss ta marka tilbake, flytt eller avliv ulvene og gi barn og bikkjer et friluftsliv i Østmarka igjen.

Nordstrand 27.01.2017

Bård Bømark (Bestefar og hundeeier)

A/s Bård Bømark

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags