Småhusområdene må bevares!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

DebattNordstrand er en bydel med varierte boligområder. Fra Munkelia og Bergkrystallens leilighetsbebyggelse, omkranset av sin hundremetersskog, til mange av byens fineste småhusklynger. Bydelens barn kan løpe Peter Pan løp på Lambertseter, spille fotball på Ekeberg og bade på et utall av småstrender langs fjorden. Så vel Oslos attraktivitet og bydelens gode bokvaliteter skyldes at det over tid har vært ført en varsom fortettingspolitikk fra Høyrestyrte byråd. Dette har ikke vært en selvfølge, flere partier ønsker å fortette småhusområdene til det ugjenkjennelige, og med det nye rødgrønne byrådet er flere områder satt under et sterkt fortettingspress.

LES OGSÅ: Nå skal det bygges i bydelen

Utvikling av gamle industriområder til bolig

Oslo er en by som vokser i rekordfart og veksten åpner for utvikling av gamle industriområder til nye, moderne og miljøvennlige boligområder. Nye utbygginger skal legge vekt på å skape gode byrom og møteplasser med variasjon og kvalitet – og gode parkanlegg. Det er riktig å bygge mer urbant, høyt og tett der infrastruktur og kollektivtilbud er best. Under Høyres styre ble mange industriområder rundt om i byen transformert til attraktive og populære boligområder. Nydalen, Lilleborg og Barcode er gode eksempler på dette.

LES OGSÅ DISSE DEBATTINNLEGGENE:

- Ap vil ikke rasere velfungerende bomiljøer!

- Ap vil bygge høyt og tett i Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand

Bevar småhusområdene

13 av Oslos 15 bydeler har småhusområder, og i Høyre er vi skeptiske til idéen om å bygge tusenvis av boliger i de etablerte småhusområdene. Veksten i antall boliger skal primært komme i de nye utviklingsområdene. Det er viktig å ta vare på Oslo særegne kvaliteter med god variasjon om bomiljøene. Da det sittende byrådets nye byutviklingsplaner med fortetting i småhusområdene ble vedtatt i desember, var det mot Høyres og de andre borgerlige partienes stemmer. Vi mener forslaget innebærer en for drastisk fortetting og rasering av svært mange av byens småhusområder. Med Arbeiderpartiet bak rattet i Oslo legges det nå opp til at 119 stasjonsområder i Oslo skal vurderes til fortetting. Enten ved en lokaltogstasjon, et trikkestopp eller et t-banestopp. I praksis betyr det at det åpnes for en storslått fortetting av blokker i nær sagt alle småhusområder, inkludert områder som Ljan, Godlia og Skøyenåsen.

LES OGSÅ:

Planer om ny "bydel" med tårn på opptil 19 etasjer

Slår sammen ti eiendommer på Sæter

Vi vil høre fra deg!

Oslo Høyre mener at nye utbygginger må legge vekt på å skape gode byrom og møteplasser med variasjon og kvalitet. Dette er politiske målsetninger vi tror på og som vi vil legge vekt på i sakene som skal avgjøres i tiden fremover. Samtidig er det viktig for oss med dialog og å lytte.

Er du interessert i hva som skal skje med industritomtene langs Cecilie Thoresens vei, Poppelstien, i fortetningsknutepunktene og i småhusområdene?

Nordstrand Høyre ønsker velkommen til åpent møte på Lambertseter gård den 8. mars klokken 18.00. Møt opp og si din mening.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags