Høyre vil bevare småhusområdene på Nordstrand

UTBYGGING: Dette området mellom Lambertseter og Karlsrud er i utvikling. - For Høyre er det uaktuelt å akseptere høyhus som fullstendig vil endre bomiljøet i bydelen, skriver artikkelforfatteren. Foto: Nina Schyberg Olsen

UTBYGGING: Dette området mellom Lambertseter og Karlsrud er i utvikling. - For Høyre er det uaktuelt å akseptere høyhus som fullstendig vil endre bomiljøet i bydelen, skriver artikkelforfatteren. Foto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debattLAMBERTSETER/KARLSRUD: I disse dager er det mye diskusjon om utviklingen på Karlsrud og i Cecilie Thoresens vei. Bakgrunnen er forslaget om blokker på 19 etasjer på Lambertseter og 8 etasjer på Karlsrud. For Høyre er det uaktuelt å akseptere høyhus som fullstendig vil endre bomiljøet i bydelen. Vi må ta vare på det mangfoldet vi har, med ulike typer boliger med en god blanding av blokkbebyggelse og småhus.

LES OGSÅ:

Store planer for nye Karlsrud

Dette kan bli fremtidens Lambertseter

Lambertseter er ikke Bjørvika

Frykter trafikkaos i fremtidens Lambertseter

Det er ingen tvil om at det vil komme endring og utvikling i Cecilie Thoresens vei og på Karlsrud. Gjort riktig kan det bli et positivt bidrag til Nordstrand. Spørsmålet er hva som blir resultatet. Forslagene som så langt er presentert er for omfattende i høyder og volum og bryter med de planene som finnes. Høyre vil jobbe for å tilpasse utbyggingen bedre til de omgivelsene vi har. Både kapasiteten på skoler, barnehager og trafikkforhold betyr mye for hva som kan aksepteres. Likeså naboforholdet til de eksisterende blokker på Lambertseter og småhusbebyggelsen på Karlsrud.

Les flere lokale debattinnlegg her!

Småhusområdene på Nordstrand representerer et viktig mangfold i bydelen. Disse områdene må vi ta vare på for fremtiden. Høyre har derfor foreslått å redusere hvor mange hus det kan bygges på hver tomt. Over tid har det blitt fortettet mye, med det resultatet at det er tett mellom husene og press på skoler, barnehager og veier. Det går en grense for hvor tett vi skal bygge i småhusområdene.

Det er også svært bekymringsfullt at byrådet har foreslått å fortette i en radius på 500 meter fra stasjonene på Holtet, Karlsrud, Lambertseter, Sæter og Hauketo. En fortetting i disse områdene vil redusere småhusområdene betydelig på sikt. I tillegg vil det øke biltrafikken til og fra bydelen. I sum blir dette en uakseptabel belastning. Det er bare å minne om allerede konfliktfylte områder som i Kåres vei og Steingrims vei.

LES OGSÅ: Ingen lokale kandidater i Oslo bys arkitekturpris

Høyre er opptatt av å utvikle Nordstrand med respekt for det bomiljøet vi har. Det er ikke behov for å endre bydelens bomiljø i kampen for flere boliger. Det er plass til flere nye boliger, men ikke i et omfang som foreslått. Oslo har fortsatt industriområder som passer til boligutvikling og som dekker det behovet Oslo har for nye boliger. Særlig nå som innflyttingen til Oslo avtar.

Høyre er småhusområdenes forsvarer og vil jobbe for å bevare småhusområdene og det gode mangfoldet av boliger som vi har i bydelen.

Pia Farstad von Hall, leder Nordstrand Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags