Vern Ekebergsletta nå, Marcussen

Marit Kristine Vea, Venstre, ber Hanna Marcussen om å initiere kommunalt vern av Ekebergsletta. Fortrinnsvis før den bygges ned.

Marit Kristine Vea, Venstre, ber Hanna Marcussen om å initiere kommunalt vern av Ekebergsletta. Fortrinnsvis før den bygges ned. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Denne uken var byråd Hanna Marcussen ute i media og ønsket seg statlig vern av Ekebergsletta. Dette skjer under ett år etter at byrådspartiene selv, sammen med Høyre, Frp og Krf, dannet flertall for den største nedbyggingen av Ekebergsletta noensinne, med utbyggingen av KFUM Arena og Ekeberghallen med kontorplasser, skoler og mye annet.

Oslo Venstre er enig i at Ekebergsletta trenger et vern. Den trenger et vern fra byrådets miljøfiendtlige nedbyggingspolitikk. For det er ikke staten som truer naturen og friluftslivet på Ekebergsletta. Det er byrådet selv.

Fylkesmannen har avvist at Naturmangfoldsloven og Kulturminneloven er riktige hjemler for et vern av Ekebergsletta. Likevel fortsetter byrådet å skyve fra seg ansvaret for å redde dette grøntområdet. For Oslo Venstre er det ubegripelig at ikke byrådet selv har tatt et initiativ til å etablere et kommunalt vern av Ekebergsletta.

Spaden er så vidt vi vet enda ikke satt i jorda for byrådets nedbyggingsplan for Ekebergsletta. Gitt byutviklingsbyrådens sterke engasjement for å bevare sletta, håper vi hun vil dra i nødbremsen og ta et initiativ til å reversere vedtaket. Venstre sikrer mer enn gjerne flertall for å stanse nedbyggingen av et av Oslos siste, sammenhengende og store grøntområder.

LES OGSÅ:

Fylkesmannen avviste klagen på KFUM og BSKs anlegg på Ekebergsletta: – Det er lov til å være lei seg nå, reagerer Jannicke

15. august starter BSK å rive på Ekeberg etter at fylkesmannen ga de tommelen opp: -En svært viktig beslutning for klubben

SV vil kjempe for statlig vern av Ekebergsletta: – Vi er redde for at sletta forminskes stykkevis og delt, og det er tragisk

Flere hundre personer står i kø for å spille frisbeegolf på Ekeberg: – Her er alle velkomne

EKT på Ekeberg får ikke koronastøtte – frykter at de må stenge husdyrparken allerede i juli

Derfor har den lange blå slangen ligget ut over Ekebergsletta i snart en uke

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags