Snørydding i Østerliveien: - Det er påfallende hvor mange bilister som ikke viser hensyn

VIS HENSYN: Innsenderen ber bilister ta mer hensyn til fotgjengere i Østerliveien, som han mener må være blant de dårilgst brøytede veiene i Oslo. Dette bildet er fra i fjor vinter. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

VIS HENSYN: Innsenderen ber bilister ta mer hensyn til fotgjengere i Østerliveien, som han mener må være blant de dårilgst brøytede veiene i Oslo. Dette bildet er fra i fjor vinter. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSnarere manglende snørydding i Østerliveien.

Jeg går hver dag hjem fra Helsfyr til Lambertseter på ettermiddagen. Jeg går da via Brattlikollen og Østerliveien til Lambertseter. Min påstand er at denne veien må være en av de dårligst brøytede veiene i Oslo. Veien er kaotisk nok uten snø, men med snø er den nesten umulig å gå i.

I tillegg til snømengder er det som kjent ingen fortau og biler parkert langs kanten. Disse står følgelig lenger og lenger ut i veibanen på grunn av snøen.

Bilene lager spor i snøen så når man kommer gående er det vanskelig å gå på kanten av veien så man blir "tvunget" til å gå i hjulsporene. Når det kommer biler i mot må man ta et skritt til venstre ut i snøen for ikke å bli påkjørt.

Det er påfallende hvor mange bilister som ikke viser hensyn i denne veien ved å senke farten litt å svinge litt til siden når de møter eller passerer fotgjengere.

Det er plass og mulighet, men det virker som om noen tror og mener at er det hjulspor så er det ens gudegitte rett som bilist å kjøre i disse.

Flere ganger har jeg måtte steppe til side for ikke å bli truffet. Noen ganger er det nesten som om siden på bilen subber skalljakka. Det gjelder meg, men veien brukes også av skoleelever, små barn og folk med barnevogner.

Det er farlig nok i den veien uten snø, men slik det er nå med snø er det bare en ulykke som venter på å skje.

I tillegg er det jo nesten umulig å dytte/dra barnevogner gjennom snøen.

Mitt ærende med dette lille innlegget er å henvise oppmerksomheten mot at denne veien er farlig slik den fremstår. Det må prioriteres å rydde snø i veien, men så lenge det er som det er henvises det til bilistene som bruker veien om å vise hensyn til de som går der.

Det går an å svinge litt til side, eventuelt stoppe å vente litt slik at de gående får tid til å områ seg litt.

Veien slik den fremstår nå er rett og slett utrygg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags