Etterlyser bedre håndtering av snø fra brøyting

Ung deltager med veldig skitten snø

Ung deltager med veldig skitten snø Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debattØstensjø Venstre avholdt torsdag den 3. mai ryddedugnad på Bøler langs General Ruges vei og ved Bølerbekken. De frammøtte hadde forventet å finne noe søppel, men vi ble veldig overrasket over omfanget av forurenset snø som var brøytet inn i skogen langs veien. Snøen inneholdt store mengder med grus samt plast, papir, batterier og til og med elektronikk. Dette var overlatt til å smelte etter vinteren av brøytingen.

Østensjøs Venstres bydelslag etterlyser nå bedre håndtering av snøen. Vi synes det ikke er akseptabelt om søppel og grus blir brøytet inn blant trærne og forlatt til å smelte. I framtidige vintre bør Bymiljøetaten prioritere å kjøre bort snøen og håndtere den på forsvarlig måte.

Østensjø Venstre har i mellomtiden ryddet rundt og oppå den etterlatte snøen hvor aksjonen ble avholdt, men påpeker at mer avfall vil komme fram etterhvert som snøen smelter. De store mengdene med etterlatt grus fikk ikke ryddelaget gjort noe med. Neste år håper vi at jobben blir mer takknemlig og at vi med et bedre utgangspunkt kan rydde et enda lengere strekk.

LES OGSÅ: Dette skjer med de lokale snølagrene

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags