Vi må alle ønske våre 29 nye flyktninger velkommen!

Oddbjørn Lyngroth, lokallagsleder i Nordstrand KrF

Oddbjørn Lyngroth, lokallagsleder i Nordstrand KrF Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er besluttet at Oslo skal bosette 210 nye flyktninger i 2020, og av disse skal 29 til bydel Nordstrand.

Nordstrand KrF ønsker disse hjertelig velkommen, og oppfordrer alle deler av bydelen til å ta imot våre nye landsmenn- og kvinner på den aller beste måten.

Av bydelens ca. 52.000 innbyggere har ifølge SSB 5.732 utenlandsk statsborgerskap, hvorav ca. 1.270 kommer fra ikke-vestlige land. De aller fleste har funnet seg godt til rette i bydelen, er i utdanning og arbeid og fungerer godt i sitt nye land.

Det er jo oftest best å hjelpe flyktninger i den delen av verden de kommer fra. Men det er ikke mulig for alle. 29 av verdens 68,5 millioner flyktninger blir som en liten dråpe i havet, men viktig nok for dem det gjelder. Med tanke på de forholdene mange av verdens flyktninger lever under, kunne vi sikkert ha tatt imot minst 29 til.

Den beste måten å få mennesker til å bli vel integrert og fungerende i samfunnet er å inkludere de i arbeidsliv og lokalmiljø, og gi de en opplevelse av å være en ressurs. Vi må derfor sørge for at nye landsmenn blir godt integrert i våre nabolag, våre menigheter, idrettslag, frivillige organisasjoner og i arbeidslivet.

Vi feirer denne våren at det er 75 år siden den andre verdenskrig tok slutt. I løpet av de fem krigsårene var det et ikke ubetydelig antall nordmenn i våre del av byen som av frykt for tortur og forfølgelse måtte følge flyktningeruta gjennom Østmarka og over til Sverige. Der ble de fleste tatt godt imot og fikk mulighet til å starte livet på nytt.

Vi er heldige som i dag har frihet, trygghet og velstand til å kunne gi en hånd til dem som er på flukt. Nordstrand KrF er trygg på at bydelens mange gode krefter vil bidra til at overgangen til et nytt liv i et nytt land vil gå så godt som mulig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags