Farlig lønnetre på Holtet

Denne platanlønnen synger på siste verset og døde greiner kan falle ned og skade folk. Eksperter mener treet må felles.

Denne platanlønnen synger på siste verset og døde greiner kan falle ned og skade folk. Eksperter mener treet må felles. Foto:

Av

I Holtet-krysset har det i alle år stått en flott platanlønn og beriket miljøet. Nå tyder mye på at treets siste dager er talte. 

DEL

LeserbrevNORDSTRAND: Plan- og bygningsetaten i Oslo har bedt Aker trepleie foreta en såkalt tilstands- og risikovurdering av lønnen i forbindelse med planarbeidet for Holtet stasjonsområde.


Treet har store, døde greiner som henger over veien og gangarealene. Disse greinene kan brekke og skade personer eller gjenstander. Men det er lav risiko for at hele treet skal kollapse.

Ekspertene mener treet ikke vil overleve mer enn 2-3 år. Av sikkerhetsmessige grunner anbefaler Aker trepleie at treet felles.


Grunnen til at platanlønnen nå synger på siste verset, kan skyldes en blanding av asfaltarbeid/graving i nærheten av treets røtter og tørkesommeren i fjor. Så da er det vel bare for kommunen å sørge for at treet hugges snarest mulig for å unngå at noen blir skadet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags