Ja til bydelshuset som ungdomsklubb og forsamlingshus

EKEBERGVEIEN 243: Bydel Nordstrand flytter snart fra dette bygget på Sæter.

EKEBERGVEIEN 243: Bydel Nordstrand flytter snart fra dette bygget på Sæter. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI starten av 2020 skal bydelsadministrasjonen i Nordstrand flytte fra det nåværende bydelshuset i Ekebergveien 243, like ved Sæter-krysset. Huset har helt siden 1991 vært arena for gode diskusjoner, politiske maktkamper og har også vært et tilholdssted for speiderne på Nordstrand.

Nå som bydelsadministrasjonen flytter, mener Venstre at det er viktig at man kjenner sin besøkelsestid og sørger for at huset fortsatt fylles med aktivitet som kommer innbyggerne til gode. Vi ønsker selvsagt at speiderne fortsatt skal kunne benytte huset, og vi vil gjerne ha med speiderne i prosessen med å finne ny aktivitet til huset.

I vår bydel bor det over 50.000 mennesker, og rundt 4.300 i aldersgruppen 13 til 19 år.
Likevel har vi bare en ungdomsklubb, og det fremstår som åpenbart at dette tilbudet ikke er skalert til å møte innbyggertallet.
I samarbeidsavtalen mellom Venstre, MDG og Høyre har vi fått med at det skal vurderes å bruke det gamle bydelshuset til fritidsklubb, forsamlingshus og barnehage og vi ønsker å opprette minst en ny fritidsklubb i bydelen.

Nordstrand Venstre ønsker derfor at man snarest mulig tar denne saken til behandling i bydelsutvalget med mål om å få det gamle bydelshuset til å bli arenaen for en ny ungdomsklubb.

Det er veldig snart tid for at bydelens budsjett skal behandles for 2020, og nå må vi smi mens jernet er varmt! Vi i Venstre går gjerne i dialog både med de andre partiene og også med brukergruppene for å få dette til!

Vil fylle bydelshuset på Sæter med kultur: – Det bør være et hus folk på Nordstrand er stolt av!

Nordstrands Blad mener: Vi trenger en lokal scene for kultur og konserter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags