Gå til sidens hovedinnhold

Deichman feirer Anne-Cath. Vestly på Bøler!

Artikkelen er over 1 år gammel

15. februar er det 100 år siden Anne-Cath. Vestly ble født.

Innsendt

Anne-Cath. Vestly bodde store deler av sitt voksne liv på Bøler i Oslo. Vestly døde i 2008, og hvert år siden 2010 har Deichman Bøler markert årsdagen for hennes fødsel med ulike forfatterbesøk for barn og foredrag for voksne.

Siden det er 100-årsjubileum i år, har Deichman Bøler valgt å feire en hel uke til ende.

Torsdag 13. februar klokken 11 kommer hennes eldste sønn Jo Vestly, som vil fortelle varmt og morsomt om sin mor. Dette er et gratis arrangement rettet mot voksne.

På selve hundreårsdagen lørdag 15. februar klokken 12 inviteres alle til familiefeiring! Dere får møte forfatter og barnelitteraturforsker Agnes-Margrethe Bjorvand og illustratør Hans Jørgen Sandnes, som sammen har laget en ny og spennende Vestly-biografi for barn. Dette arrangementet er tilrettelagt for barn, men passer for hele familien.

Lørdag kveld klokken 17.45 inviterer Deichman Bøler og Oslo Pix til utendørs filmvisning av familiefilmen «Ekspedisjon Knerten» på Pettersen Stadion på Bøler, cirka 100 meter fra stedet der Anne-Cath. Vestly bodde i nesten 50 år.

Tirsdag morgen blir det et lukket arrangement for inviterte klasser. De skal møte forfatter Camilla Otterlei, en av vår tids mange fine, norske stemmer i barnelitteraturen.

Hele bursdagsuka, fra mandag 10. til og med lørdag 15. februar, vil det bli mulig å delta på Vestly-quiz (spør etter skjema i skranken) og du vil kunne høre Anne-Cath. lese for deg når vi setter på lydbok i biblioteket. I tillegg blir det flere utstillinger, og selvsagt mulig å låne alle bøkene hennes med seg hjem.

Deichman har flere andre biblioteker som i jubileumsåret 2020 vil ære den folkekjære barnebokforfatteren. I tillegg åpner Deichman Bjørvika lørdag 28. mars. Oslos nye hovedbibliotek som får adresse Anne-Cath. Vestlys plass 1!

Les også

Store planer for ny besøksgård ved Østmarka – se skissene!

Les også

Det blir ikke Anne-Cath. Vestly-senter på Sørli gård

Les også

Her vil Bydel Østensjø gjøre det tryggere å gå - se ønskelisten!