Lenge før man kom frem til Sæterkrysset på nasjonaldagen, kunne man høre den høye musikken fra tre russebusser. På takene satt blide gjenger med årets avgangselever.

Si din mening om russen på Sæter i undersøkelsen nederst i saken!

Russebussene ble stående i Nordstrandveien, da barnetoget kom. Det gjorde at alt fra veteranbiler til korps og skoler måtte passere i en slags trakt mellom dem.

Bildeserie

Se bildene av veteranbiler og barnetoget på Sæter!

Musikken ble skrudd ned, men russekort som lå på bakken eller ble kastet utover bidro til at toget delvis stoppet opp. Både røyk og champagne sprutet med jevne mellomrom ut fra russebussene.

Her kan du se noen glimt av russen og 17. mai-toget på Sæter:

Nordstrands Blad observerte mange som syntes det var stas med russen, men også folk som holdt seg for ørene og var synlig irritert.

Også på debattsiden vår er meningene delte. En bestefar raser over at russen ødela barnetoget, mens en mor mener de bidro til en flott og festlig feiring.

Russepresidenten fra Kongshavn videregående skole sier at meningen utelukkende var å lage god stemning. Hun synes det er trist å høre at noen opplevde det som forstyrrende og at det er kritikkverdig at det ble kastet alkohol ned fra bussene.

Hva synes våre lesere om måten russen preget feiringen på Sæter på? Bli med på vår undersøkelse!

Les også

Russen ødela barnetoget på Sæter