– Det virker!

Robert Steen, Byråd for helse, eldre og innbyggertjenester

Robert Steen, Byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå har vi som bor i Oslo gjort en kjempeinnsats de siste ukene – og dere, det virker. Vi ser nå en utflating i smittetallene, noe som gjør meg til forsiktig optimist for tiden fremover.

Vi bør ta et lite øyeblikk til å klappe oss selv på skuldra og gi hverandre en takk, fordi den store økningen i smittetallene nå ser ut til å flate ut. Samtidig må vi ikke glemme at det bare er en uke siden forrige smitterekord i Oslo. Ting kan med andre ord endre seg fort.

Med mange smittede, kommer smitten inn på sykehjem, skoler og andre steder som er veldig viktige for folk. Mange ansatte kommer i karantene, og når flere blir smittet, blir flere syke, mange alvorlig. En særlig takk til alle som gjør alt dere kan for å ta vare på de som er særlig utsatt i pandemien.

Takk til alle barn og unge som har vasket hendene, holdt avstand og blitt hjemme når dere har følt dere syke. Det er viktig, for det er fremdeles en for stor smitteøkning blant yngre og barn.

Takk til alle som har testa seg. Det er en avgjørende, men enkel handling. Det tar under et døgn å bestille time og du får svar i løpet av en dag eller to. Det er gratis. Hvis det er vanskelig for deg å komme deg til teststasjonen, kan noen komme hjem til deg og teste deg hjemme. Fremover vil det også komme flere lokale teststasjoner, som vil gjøre det enda enklere.

Takk til deg som har holdt orden på hvem du har møtt og dermed gjort jobben til smitteoppsporerne i byen enklere. Vi har nå over 300 mennesker som jobber med smittesporing i Oslo kommune, samtidig som vi rekrutterer og lærer opp nye hver eneste dag. Takk til dere som har holdt dere hjemme, enda vi alle er skikkelig lei.

På grunn av dere, ser jeg i dag lysere på ukene framover. La oss alle fortsette den gode innsatsen sammen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags