Dette er min drømmetittel på forsiden av Nordstrands Blad!

GODE TALL: Kristin Stoltenberg er redaktør og daglig leder i Nordstrands Blad. Hun gleder seg over gode tall på opplagsfronten og at satsningen på avisen gir resultater.

GODE TALL: Kristin Stoltenberg er redaktør og daglig leder i Nordstrands Blad. Hun gleder seg over gode tall på opplagsfronten og at satsningen på avisen gir resultater. Foto:

Av
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I sommer har vi publisert en serie med 12 kjappe spørsmål til kjente mennesker i nærmiljøet vårt. Vi spør dem blant annet om hva de ville gjort hvis de var sjef i bydelen, hva som irriterer dem i nærmiljøet og om vendepunktet i livet.

Spesielt svarene på ett av spørsmålene har jeg lest med interesse: Hva er drømmeforsiden din i Nordstrands Blad?

Silje Nergaard håper på et bilde av Ekebergsletta med overskriften «Ekebergsletta blir fredet!».

Christer Falck har følgende ønske: «Ny platebar, bruktbøker og kafé flytter inn i det gamle bydelshuset.» (Undertittel: Verdens største platesamling ble kjøpt av ukjent eksentrisk millionær i Solveien og skal sørge for at Nordstrand blir Oslos metropol for samlere. Runar Eggesvik, som blant annet driver Kulturhuset, skal starte en filial i samme lokaler som selger italiensk pizza, chai-te for viderekomne og hver mandag er det filmklubb).

Odd Nordstoga krysser fingrene for «Arkitektur i verdensklasse i Nordstrand bydel».Med ingressen «Nordstrand bydel vinner internasjonal anerkjennelse i verdens mest toneangivende arkitekt-tidsskrift for sin utsøkte bydelsplanlegging».

Kyrre Holm Tønne Johannessen er ikke i tvil. Hans drømmetittel er: «Uformell nabolagsrestaurant åpner på Simensbråten!»

Tom Egeland har to favoritter: «Nå er Kongsveien-striden løst». Den andre forsiden handler om et ønske om at senterledelsen på Sæter Torg bestemte at det ikke ville vært konkurrerende butikker og serveringssteder på samme plass.

Sigrid Bonde Tusvik er også tydelig på sin forsidetittel: «Nordstrand viser seg å være det mest tolerante og minst rasistiske området i Norge, og aldershjemmene er som å bo på hotell.»

Håndballspiller Emil Midtbø Sundal holder derimot en knapp på denne: «BSK arena er ferdig ett år før skjema!»

Jeg har stilt meg det samme spørsmålet. Hva er min drømmeforside? For meg vil det være en nyhet tuftet på positivitet, vesentlighet, engasjement og nærhet. Først så jeg for meg en tittel om at «Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand topper statistikken over de beste stedene å bo i Norge».

Dernest landet jeg på denne: «Vi har klart det: Ikke ett eneste barn mobbes, ranes eller plages i vårt nærmiljø!»

Klarer vi voksne – og barn – å skape trygge rammer for ungene våre, så har vi alle gjort en innmari bra innsats. Når vi nå går inn i et nytt skoleår, la oss jobbe for at vi kommer enda ett skritt nærmere denne forsiden, slik at ingen må oppleve utenforskap i klasserom og skolegård.

PS. Jeg vil gjerne høre hvilken forside du drømmer om!

12 kjappe med Sigrid Bonde Tusvik: – Jeg er hissig, langsint og livredd for å dø

Hvis Silje Nergaard var sjef i bydelen ville hun fredet Ekebergsletta: – Den er helt unik, og vi trenger den

Egil Hegerberg fra Bøler irriterer seg over buss for bane og gleder seg over kort kø på polet

Håndballspiller Emil Midtbø Sundal (30) bruker sommeren på å lade opp til sesongstart i august: – Håpet er å se publikum på kampene

13 kjappe med Christer Falck: – Det har vært en egotripp i 30 år

Siv Jensen fra Nordstrand beskriver seg selv som utålmodig og litt rastløs: – Jeg klarer ikke å sole meg åtte timer i strekk

12 kjappe med Tom Egeland: – Irriterer meg når bilistene tror Ekebergveien er en motorvei

14 kjappe med Odd Nordstoga (47): – Hadde jeg fått bestemme hadde jeg gjort om Mosseveien til Norges fineste strandpromenade

Artikkeltags