I år har Nordstrands Blad fått inn fire dyktige vikarer for å holde fortet i sommer. Journaliststudentene Tone Skaarseth Rørvik (22) og Marlene Haagensen (19) er nye i redaksjonen, mens Karoline Guldbæk Olsen (24) og Rikke Hildal Gundersen (32) er kjent for leserne fra faste kvelds- og helgevakter.

Godt kjent i området

Tone har sin første sommer som vikar hos Nordstrands Blad. Hun er oppvokst i Bydel Østensjø og kjenner derfor til lokalmiljøet godt fra før.

– Det beste med å jobbe i Nordstrands Blad er at hverdagen er så variert. Jeg lærer nye ting hver eneste dag. Det er gøy å skjønne hvordan lokalsamfunnet er organisert, og jeg har virkelig skjønt hvor viktig lokaljournalistikken er for nærmiljøet, sier hun.

Det er mange saker hun gleder seg til å lage for avisen.

– Jeg har allerede jobbet her noen uker, og har vært innom litt forskjellige type saker. Men det morsomste er kanskje å lage reportasjer hvor jeg kan reise ut og ta bilder og prate med folk. Det beste er sakene der jeg kan ta litt artige bilder, sier hun.

Også Marlene Haagensen (19) er ny for Nordstrands Blads lesere. Hun er oppvokst på Nordstrand og kjenner derfor også lokalmiljøet godt fra før. Hun gleder seg til å jobbe for avisen gjennom sommeren.

– Det blir bra å få litt redaksjonell erfaring og teste ut kreativiteten min, sier hun.

– Det beste med å jobbe i Nordstrands Blad er at jeg kan møte folk fra mitt eget lokalmiljø og jobbe med de flinke journalistene i avisen.

Elsker å reise rundt

Karoline Guldbæk Olsen har jobbet i avisen en god stund, og er glad for å kunne jobbe sin andre sommer for Nordstrands Blad.

– Det er gøy å jobbe sammen med så mange hardtarbeidende og flinke kolleger, sier hun.

Det beste med å jobbe i lokalavisen, synes hun er å reise rundt i bydelene og møte mennesker som vil dele sine historier og opplevelser, store som små.

– Samtidig får jeg oppleve alle de fantastiske lokalmiljøene, sier hun.

Rikke Hildal Gundersen (32) har også jobbet i avisen i en lengre periode, og gleder seg til sommeren i Nordstrands Blad.

– Det er veldig gøy å jobbe i sommer. Vi har spennende arbeidsoppgaver og tidenes kollegaer, sier Gundersen.

Nyhetsleder Nina Schyberg Olsen er strålende fornøyd med avisens sommervikarer:

– Det er gjeng med oppegående og flinke folk, som allerede er godt i gang med å lage store og små saker. Å få friskt blod inn i redaksjonen er alltid gøy. Ofte ser de annerledes på saker og kan inspirere oss andre, samtidig som vi kan bidra med erfaring og tips de kan ha nytte av videre i karrieren.

Nordstrands Blad er opplagsvinner og har økt oppgangen med 13,5 prosent på ett år. Avisen ble i fjor kåret til Årets lokale nyhetsnettsted av mediebedriftenes Landsforening (MBL), samt til Årets mediehus i Amedia.

Nordstrands Blad har de siste årene styrket staben med flere årsverk, for å lage en enda bedre lokalavis for leserne.