Det var et syn utenom det vanlige som møtte Hæge Ommundsen rundt klokken fire onsdag 15. juni

– Det kom en hel sverm bier faksende rundt terrassen. De festa seg langs det lille vinduet som vender sørvest, før de roet seg litt. Nå er det en klynge med masse fine honningbier som har lagt seg på nedsida av vinduet, sier Ommundsen.

– Det var litt spesielt kan du si, jeg har aldri opplevd det før, fortsetter hun.

Ommundsen forklarer at biene har sluttet å sverme, og at det per klokken 20:30 er cirka en tidel av bisvermen som er igjen. Hun var ikke den første på Bogerud som observerte bier denne uka.

– Jeg la ut en innlegg på en facebook-gruppe for området, der flere skrev at de hadde sett en sverm på Bogerud. Tydeligvis hadde de forsvunnet da noen skulle fange dem, sier Ommundsen.

Se video av de svermende biene:

Vanskelig å hente biene inn

Ommundsen ga beskjed til styreleder i borettslaget om biene, men har ikke hørt noe siden da.

– Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal gjøre, jeg har ikke noe erfaring med dette. Jeg har ikke tenkt å jage dem bort, sier hun.

Ommundsen tror det blir vanskelig å fjerne biene.

– Det blir en utfordring siden jeg bor i syvende etasje. Det er nesten umulig å hente dem inn uten at jeg får hele leiligheten full av bier, humrer hun.

Du ble ikke redd for biene?

– Nei, jeg har jo vært borti både bier og veps før. Men vi sperret dør, vinduer og terrassen, så klart.

Et raskt google-søk viste at biene trolig hadde tenkt å formere seg.

– Jeg måtte google litt, og da så det ut som de hadde tenkt å pare seg. Jeg har aldri opplevd noe så spesielt, sier Ommundsen.