Forrige uke var Ekebergsletta verdens viktigste sted for tusenvis av mennesker. Igjen skapte barne- og ungdomsidretten fellesskap og glede lokalt. Etter flere år med pandemi var fotballfesten både viktig og kjærkommen.

Det er all grunn til å sende bøttevis med takk til arrangørene i Bækkelagets Sportsklub. En ekstra takk går til foreldre og frivillige som år etter år bruker ferien sin på å skape gode arenaer for barna våre.

1667 frivillige jobber under Norway Cup. Noen har til og med vært med i 50 år, som blant andre Arild «Rillern» Johannessen fra Rustad. Han ble hedret for innsatsen i løpet av turneringen.

Det samme ble flere av de andre veteranene. Generalsekretær Pål Trælvik sa til Nordstrands Blad at han synes det var på sin plass å takke gjengen som skal ha hovedæren for at Norway Cup har den posisjonen den har i dag. «Det er disse folkene som har fått turneringen til å rulle og gå. De har skapt en aktivitet som har blitt en møteplass for hele klubben,» sa Trælvik.

Nordstrands Blad har hatt flere reportere på Ekeberg hver eneste dag den siste uken. Ikke bare har vi streamet kampene direkte på noblad.no. Vi har også møtt spillere, foreldre, barn og ungdommer og pratet med dem om alt fra sport til sjekking. Norway Cup handler også om livet utenfor banen. Det handler om vennskap, tivoli og konsert. Det handler om å vinne og tape, og det handler om å skape minner for livet.

Hatten av for mødre og fedre som har plastret knær, heiet frem lagene sine, stått i kiosken og tatt vakter for å sikre en god gjennomføring av turneringen. Bare i matsalen jobbet det 300 frivillige som serverte 42 tonn mat. Mange var på jobb i 15–16 timer hver dag. Totalt skal det være lagt ned 60.000 timer med frivillig arbeid.

Dugnaden driver ikke bare Norway Cup, den bygger også samhold og identitet i idrettslag og lokalmiljø. Det er viktig å være stolt av det arbeidet som er lagt ned. Ingen turneringer gjør seg selv. I en tid hvor det er lett å kjøpe seg ut av alt, og tiden vår presses fra alle kanter, er det utrolig flott å se hvordan dugnadsånden lever på sletta. Ta vare på den.