Dyrevernere utlover dusør etter kattemishandling på Simensbråten

DØDE: Katten Kaffe (13) fra Simensbråten måtte avlives etter å trolig ha blitt stukket 50 ganger med en spiss gjenstand i underkroppen og bakparten. Nå utlover dyrevernsorganisasjonen Noah dusør i saken.

DØDE: Katten Kaffe (13) fra Simensbråten måtte avlives etter å trolig ha blitt stukket 50 ganger med en spiss gjenstand i underkroppen og bakparten. Nå utlover dyrevernsorganisasjonen Noah dusør i saken. Foto:

Dyrevernsorganisasjonen Noah utlover dusør for å få oppklart saken om katten Kaffe fra Simensbråten, som måtte avlives etter mest sannsynlig å ha blitt mishandlet.

DEL

EKEBERG/SIMENSBRÅTEN: – Dette er en svært alvorlig sak, hvor katten har blitt utsatt for ren tortur, og påført enorme lidelser. Det er viktig at personer som er i stand til å utføre slike handlinger blir fanget opp av politiet raskt. Alle i området bør være oppmerksomme, og si ifra om de vet noe. Noah vil nå utlove en dusør på 10.000 kroner for at denne saken skal oppklares, sier leder Siri Martinsen i Noah i en pressemelding.

Nordstrands Blads fortalte onsdag den forferdelige historien om katten Kaffe fra Simensbråten, som døde etter å ha blitt påført voldsomme skader.

– Vi fikk vite at skadene rett og slett var menneskeskapt. Høyst sannsynlig har noen holdt henne etter halen, mens de har stukket henne gjentatte ganger i hele området på undersiden. Hun hadde 50 stikk inn i huden og musklene, og veterinæren mistenker at det er gjort med grillspyd. Det er så grusomt at jeg nesten ikke klarer å snakke om det, fortalte katteeier Line Støtvig til Nordstrands Blad.

Det var natt til lørdag 20. juni Støtvig hørte et forferdelig leven og skrik utenfor huset. Da hun kikket ut vinduet så hun familiens katt ligge og vri seg i smerte. Katten ble fraktet til veterinær, men responderte ikke på intensivbehandling. Det ble derfor besluttet at det var best å avlive den. Katteieren anmelder saken til politiet.

– Nå er vi helt knust. Dette fremstår som ren tortur og sadisme, og det verste er å tenke på at noen kan gjøre slikt mot et forsvarsløst dyr. Det er så skremmende og nesten ikke til å tro, sa katteeieren etter sjokkopplevelsen.

– Dette er nok et eksempel på hvorfor det er så viktig med et landsdekkende dyrepoliti, og at dette kommer på plass også i Oslo. Det er en velkjent sammenheng mellom grov vold mot dyr, og vold mot mennesker. Politiet har behov for ressurser, og kunnskap for å forfølge disse sakene effektivt og forebygge vold i samfunnet. Det er en stor fare når personer som gjør slike ting, slipper unna. Noah anmelder saken, og håper folk kommer med tips, sier Martinsen.

Noah oppfordrer folk til å tipse dem eller politiet direkte.

– Dersom man vil være anonym respekterer NOAH dette, og tar likevel imot tips, sier Martinsen.

Artikkeltags