Gå til sidens hovedinnhold

Eivind Henriksen fra Bjørndal tok OL-sølv i slegge etter tre norske rekorder i finalen

Sleggekasteren Eivind Henriksen (31) sjokkerte i OL med norsk rekord i kvalifiseringen og tre til i finalen. Den siste på 81,58 ga ham olympisk sølv.

Sleggekasteren Eivind Henriksen (31) sjokkerte i OL med norsk rekord i kvalifiseringen og tre til i finalen. Den siste på 81,58 ga ham olympisk sølv.

I femte og nest siste omgang fikk han opp kastet som førte ham opp til 2.-plass. Ingen greide å skyve ham ned fra den plasseringen i siste omgang.

En svært konsentrert og innbitt Henriksen slo til på direkten i det første kastet. 79,18 plasserte ham på 2.-plass etter at alle hadde kastet en gang.

Henriksen fulgte opp med sitt nest beste kast i karrieren med 79,06 i den neste omgangen. Da var han også forbigått av to mann til og skjøvet ned til 4.-plass.

I den tredje omgangen brøt han den magiske 80-metersgrensen og inntok tredjeplassen etter 80,31.

Henriksen forbedret sin norske rekord med 2,74 meter i løpet av mesterskapsdagene i Tokyo.

Sterk

Henriksen var en av åtte utøvere som fikk lov til å kaste de tre siste omgangene. Det ble 77,78 meter i det fjerde kastet, før han slo til med sølvkastet i neste forsøk.

Polens Wojciech Nowicki ble olympisk mester etter 82,52 meter i tredje omgang. Hans landsmann Pawel Fajdek fikk bronsen, fem centimeter bak Henriksen.

Startet med rekord

Eivind Henriksen kvalifiserte seg direkte til finalen med norsk rekord på 78,79 meter. Dermed trengte han ingen flere forsøk. Da var han allerede klar blant de 12 som tok seg inn i finalen. Kastet plasserte ham på 7.-plass på verdensrankingen.

Etter kvalifiseringen sa han at formen har vært sinnssykt god gjennom sesongen, men at han hadde en tre uker lang periode der han var slapp etter andre vaksinedose.

Henriksen er fra Bjørndal i Oslo og kastet 77,38 da han ble nummer seks i VM i Doha for to år siden.

Han kom inn til OL med en personlig rekord på 78,25 fra 2019.

– Veldig moro

Når Henriksen ikke kaster slegge og vinner sølvmedalje i Tokyo, har han deltidsjobb i selskapet Harald A Møller/Møller logistikk i Oslo. Der kjører han nye biler som har kommet med skip til Oslo.

Administrerende direktør i Harald A Møller AS, Ulf Tore Hekneby gleder seg stort over Henriksen sølvmedalje.

– Det er kjempehyggelig først og fremst for han, og utrolig moro for oss også, sier han.

Han forteller at det var stas å se de fine gledesbildene av Eivind Henriksen.

– Planlegger dere noen feiring?

– Vi skal definitivt markere det. Dette er kjempehyggelig og ikke minst for kollegaene hans nede på Bekkelaget, sier Hekneby.