Gå til sidens hovedinnhold

Café Utsikten fortsatt stengt

Artikkelen er over 6 år gammel

Heller ikke denne sommeren blir det mulig å kjøpe kaffe og vafler på Café Utsikten.

EKEBERGÅSEN: 19. august er det seks år siden Anett Mathisen stengte dørene til den populære kafeen som familien hennes hadde drevet i tretti år.

– Jeg har løpt rundt på Utsikten siden jeg var liten. Jeg har hjertet mitt her. Det er vemodig å forlate alle minnene, sa hun til Nordstrands Blad.

Årsaken til stengningen var at hun i over et år hadde hatt Mattilsynets krav om «oppgradering av bygninger for å sikre helsemessig forsvarlig drift» hengende over seg.

LES OGSÅ: Utsikten café er historie

Positiv til åpning

Hun utbedret flere ganger, men Mattilsynet kom stadig med nye krav. Til slutt kom varsel om stenging, tvangsmulkt og dagbøter. Da så Anett Mathisen ingen annen mulighet enn å legge ned Café Utsikten.

Siden da har bygningen ligget brakk. Kafeen ligger i Ekebergskråningens naturreservat, som ble vernet med egen forvaltningsplan i 2008, men Fylkesmannens miljøvernavdeling er positiv til gjenåpning av kafeen om kommunen ønsker det.

LES OGSÅ: Grønt lys for café Utsikten

Både kafé, utedoen og alle utemøblene står på Byantikvarens gule lister. I 2009 ble en rehabilitering estimert til rundt to millioner kroner. I tillegg kommer utgifter til vann- og kloakk.

Skal utredes

Om det blir gjenåpning, er fortsatt uvisst, men nå går Bymiljøetaten i gang med en konseptvalgutredning. Hensikten er å vurdere alternative måter å løse behov på – i dette tilfelle gjenåpning av Café Utsikten.

LES OGSÅ: Stengt i sommer

– En stor utfordring vil være å finne beste løsning for tilkobling av vann og avløp. Deretter må løsningen(e) kostnadsberegnes og legges fram til politisk behandling for godkjenning.

– Det er vanskelig nå å si noe om fremdriften, men det blir nok ingen servering til sommeren, sier Odd Bratteberg, presseansvarlig i Bymiljøetaten til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ:

 Byråd Kallmyr vil gjenåpne Utsikten

Christian Ringnes vil ha café Utsikten