Ny «gutt» på plass i parken

«DILEMMA»: Det nyeste kunstverket i Ekebergparken blir tilgjengelig for publikum fra 2. juni. Foto: ©Elmgreen & Dragset/Florian Holzherr/Ekebergparken 2017

«DILEMMA»: Det nyeste kunstverket i Ekebergparken blir tilgjengelig for publikum fra 2. juni. Foto: ©Elmgreen & Dragset/Florian Holzherr/Ekebergparken 2017

Artikkelen er over 3 år gammel

1. juni 2017 avdukes et nytt kunstverk i Ekebergparken.

DEL

EKEBERGPARKEN: Det er den dansk-norske kunstnerduoen Elmgreen & Dragsets som står bak Ekebergparkens siste tilskudd – Dilemma.

Kunstverket vil bli avduket av kulturminister Linda Hofstad Helleland 1. juni og vil være tilgjengelig for publikum fra og med 2. juni.

LES OGSÅ:

Potent mann har inntatt Ekebergparken

SE VIDEO AV DEEP CREAM MARADONA HER

Hyller hverdagshelten

– Det er en glede å endelig kunne innvie Elmgreen og Dragsets spektakulære stedsspesifikke kunstverk som hyller hverdagshelten i oss alle. Samspillet mellom natur, utsikt og verk kommer utvilsomt til å gjøre dette til en av Ekebergparkens mest populære skulpturer, sier parksjef Ina Johannesen.

Skulpturen viser en seks år gammel gutt som står på kanten av et stupebrett med utsikt utover Oslofjorden.

– Guttens anspente kroppsholdning der han står og kikker utover kanten på brettet, indikerer at han både er spent og tvilende i henhold til det potensielle hoppet, forklarer Elmgreen og Dragset som har jobbet sammen siden 1995.

LES OGSÅ: Englenes demoner har landet i Ekebergparken

Utforsker barndommen

Kunstverket handler om det å vokse opp og usikkerheten rundt valg vi tar. Om tvilen man har i møte med beslutninger, handlinger og forventninger. Kommer gutten til å hoppe i det eller må han gå ned fra brettet?

Kunstnerduoen har utforsket temaet barndom i mange år og temaet sees i flere av deres tidligere verk.

Dilemma er Elmgreen & Dragsets første offentlige skulptur i Oslo.

SE OGSÅ:

Oslo har en av de fem beste skulpturparkene i verden

Denne kunsten irriterer Bogerud-beboere

Debatt: Kunst til besvær

Artikkeltags