Gå til sidens hovedinnhold

Ekebergskogen - min bønn til politikerne

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Her har kommunen opprettet et naturvernområdet som ikke kan røres eller stelles, og det ligger tett inntil Oslo sentrum. Jeg vet ikke hva slags ambisjoner de som fikk til dette har, men dette blir et passivområde hvor alt vil gro igjen og området vil fremstå som svært passivt for Oslos befolkning. Slike områder bør ligge lenger fra sentrum hvis de skal vernes.

Isteden skulle Ekebergskogen vært utviklet til en skogspark med områder med tett skog, ryddet skog, stier, gressdekke, dam, bord og benker og eiketrær.

Tidligere ble området brukt som beite for gårder i nærheten og det holdt skogen nede. Så var det selvsagt eikeskog der (Ekeberg). Ønsker man et område som mange flere vil bruke, må kommunen stelle skogen slik at det blir attraktivt å gå her, ha piknik, leke, se spennende planter og trær. Derfor må man se på mulighetene til å endre dagens regulering og få mer variert og åpent kulturlandskap.

Jeg besøkte Myren Gård i Kristiansand, et område med skog, plen, stier, planter og urørt skog og knauser. Det kunne vært et mini Ekeberg.

Så min bønn til politikerne i Oslo er å gjøre om dagens regulering til spesialområde park/skog og gjøre det mulig å skjøtte skogen, sette av områder for gressplen og bord/benker, utbedre stiene og gjøre nyplanting mulig slik at området fremstår som et godt og trivelig sted med blomster, trær og villniss i skjønn forening til glede for mennesker og dyr.