EKT får offentlig koronastøtte: – En enormt stor lettelse

FÅR HJELP: – Vi er glade, sier styreleder Michael Falch etter at EKT har fått tilsagn om koronastøtte fra  Lotteri- og stiftelsestilsynet.

FÅR HJELP: – Vi er glade, sier styreleder Michael Falch etter at EKT har fått tilsagn om koronastøtte fra Lotteri- og stiftelsestilsynet. Foto:

Etter måneder med konkursfrykt er det klart at EKT rideskole og husdyrpark får 700.000 kroner i krisestøtte fra det offentlige.

DEL

– Vi er glade. Det er en enormt stor lettelse, sier styreleder Michael Falch i EKT rideskole og husdyrpark.

Han fikk nylig brev om at 700.000 kroner i støtte er på vei inn på konto. Det skjer etter at rideskolen og husdyrparken flere ganger har fått avslag på kontantstøtte gjennom næringslivsmidlene. Årsaken er at foretaket ikke er skattepliktig til Norge.

Inntektsstopp kombinert med løpende utgifter gjorde at Falch fryktet kroken på døren for husdyrparken. Han øynet imidlertid håp da Kulturdepartementet i sommer varslet at støtte til aktører innen kultur, frivillighet og idrett var i anmarsj.

Takker støttespillere

Rideskolen og husdyrparken tok derfor opp et næringslivslån med statsgaranti for å ta unna utgifter som lønn og feriepenger. Når EKT nå får støtte fra Lotteri- og stiftelsestilsynet, kommer lånet til å bli nedbetalt, opplyser Michael Falch.

– Sånn sett har vi nå full kontroll på økonomien, sier han.

Falch sendte søndag ut et takkebrev til alle som har støttet og hjulpet EKT i en krevende tid.

«Jeg må også rette en takk til alle frivillige som har utført praktisk arbeid på stallen i mange, mange uker. Takk også til alle anonyme som har støttet EKT med pengegaver via SPLEIS og VIPPS. Takk rettes også til advokatfirmaet SANDS, hvor vi har fått en fantastisk god hjelp. Uten dette hadde heller ikke EKT greid seg.», skriver han.

Avlyser show

Det som uroer Falch og familien, er en eventuell ny nedstengning.

– Vi frykter en lokal nedstengning, så vi gjør alt vi kan for å etterleve smittevernregler, sier styrelederen.

Han forteller også at EKT har besluttet å avlyse årets juleshow på gården, en tradisjon som strekker seg 40 år tilbake i tid.

– Vi har allerede bestemt at juleshowet, som går over to dager – og hvor vi tar inn 350 mennesker hver gang – ikke kan gjennomføres på grunn av avstandsbestemmelsene.

Artikkeltags