Kjendiskonsert på Abildsø sykehjem tok av

Artikkelen er over 4 år gammel

Tidligere radiogymnast Leif Gulbrandsen kuppet mikrofonen mellom to låter og oppfordret alle til å bevege seg mer da Christian og Stein Ingebrigtsen spilte for brukerne på Abildsø sykehjem onsdag.

DEL

ABILDSØ: Det godlynte utspillet skled rett inn i konsertopplegget, som ellers bestod av en rekke hitlåter fra far og sønn Ingebrigtsens respektive repertoarer.

– Vi må ikke slutte å bevege oss! var oppfordringen fra Gulbrandsen.

Han var en av dem som fulgte sin egen oppfordring på det provisoriske dansegulvet foran musikerne, blant annet da Stein Ingebrigtsen sang og spilte «Landevei» fra 1971.

– Det er tydeligvis noen som syntes det var greit å danse. Det har dere lov til! lød det fra stemmen i mikrofonen.

Ingebrigtsen senior fremhevet også viktigheten av å gå mye, og at teknologiske duppeditter, inkludert gps, kan gjøre gåturen både tryggere og enda mer interessant i ettertid.

Flere tok seg en svingdom etter hvert, særlig til Stein Ingebrigtsens låter, som nok flest husket fra før. Andre nøyde seg med å nippe til stettglasset med champagne, og brukte ørene mest.

Saken fortsetter under bildet

TOK ORDET: Leif Gulbrandsen oppfordret alle i lokalet til å bevege seg mer. FOTO: UNA OKSAVIK OLTEDAL

Vekket gamle minner

– Det er noen her som har glemt å danse. Vi ønsker at de skal få danse, så jeg håper at noen vil gjøre det. Vi ansatte vil også danse. Et av poengene med denne konserten er å vekke gamle minner, sa aktivitør Annie Skiseng Pedersen til Nordstrands Blad før konserten.

45 minutter senere var stemningen i den overfylte kantinen som fungerte som konsertlokale mildt sagt meget god.

– Dette tok helt av. Christian og Stein, dette var bare helt utrolig gøy. Jeg takker så mye på vegne av brukerne og de ansatte. Vi setter sånn pris på at dere kom begge to. Dere er velkommen tilbake når som helst! utbrøt aktivitør Pedersen da konserten var ferdig.

– En til! Kom det fra en mann i forsamlingen.

Da hadde duoen allerede spilt et ekstranummer etter høylytt applaus og flere taktfaste «en til!» fra forsamlingen.

– Ja, vi har gjort ekstranummer for mye mindre applaus enn dette, sa Christian Ingebrigtsen før det for anledningen absolutt siste nummeret.

Saken fortsetter under bildet

BØD OPP: Aktivitør Annie Skiseng Pedersen bød opp Finn Rusten til dans. FOTO: UNA OKSAVIK OLTEDAL

– Stolt av pappa

Konserten kom i stand gjennom felles kjente.

– Kjæresten min jobber her litt innimellom, fortalte den tidligere A1-frontfiguren og soloartisten.

På grunn av travle hverdager for Ingebrigtsen tok det et halvår med korrespondanse med sykehjemmet før konserten kom i orden.

– Det er veldig fint å være her sammen med pappa, som fyller 70 år til helgen. Da jeg var liten var jeg så stolt av pappa som var norsktoppkongen, og jeg hadde lyst til å gå i hans fotspor. Rett før norsktoppen ble lagt ned, klarte jeg å få en nummer èn-hit på norsktoppen jeg også, fortalte Christian Ingebrigtsen før han dro i gang «Adorable».

Andre låter som ble spilt under konserten var «Bare du», «Du som har ventet», «Things are gonna change», «Caught in the middle», «Cento Campane» og Christians populære «Det jeg har gitt fra meg», en låt med relevant livsvisdom: «Jeg kan ingenting ta med meg herifra, bare det jeg har gitt fra meg før jeg drar». Konserten ble avsluttet av Stein Ingebrigtsen, med låta hans «Langt hår».

Les flere saker fra noblad.no

Artikkeltags