Gå til sidens hovedinnhold

En litt grønnere 17. maifeiring ved Lambertseter skole

Artikkelen er over 1 år gammel

17. mai komiteen ved Lambertseter skole er inspirert av barn og unges engasjement rundt klima og miljø, og velger derfor en litt grønnere linje for årets feiring. I tilknytning til leker for barna, har vi i år rettet oppmerksomheten mot å ha gode premier som ikke forsøpler.

Innsendt

Vi har nok alle merket at barn og unge engasjerer seg rundt miljø og klima, kanskje mer enn oss voksne. Det er barna som passer på at vi voksne kildesorterer hjemme, kjefter på oss når vi «bommer» på søppelkassa ute. De minner oss om all plasten som havner i sjøen, og deretter i magen på fugl og fisk. Barna våre er til og med villige til å gå til streik for et bedre klima.

Dette ansvaret og engasjementet for miljøet som barn og unge viser, har inspirert oss i 17. mai komiteen. Vi ønsker å bidra til å bygge oppunder disse gode holdningene og vise at vi voksne også bryr oss om miljøet.

Dette vil vise ved å ha premier i tilknytning til barnas leker som ikke forsøpler.

Hva blir årets premier?

Tidligere praksis har vært at foreldrene i fjerde trinn har samlet inn gratis strøartikler fra arbeidsgivere, butikker og næringsdrivende som premier. Disse strøartiklene er ofte både vært laget og emballert i plast. Emballasjen havner i søppelkassene rundt på skoleområdet, og kvaliteten og nytteverdien på strøartiklene gjør at disse erfaringsmessig også havner raskt i søpla hjemme.

For å få gode premier som ikke havner rett i søpla, har vi i år innført ansiktsmaling som en av mange premier. To foreldre vil sitte klare med pensler og male små motiver på små ansikter.

I tillegg har vi vært i kontakt med lokale aktører for å høre om de vil støtte opp om initiativet. Responsen har vært utrolig positiv og vi har så langt fått fine premier fra Lambertseter senter, Symra kino, Lambertseter svømmeklubb og OsloKollega. Premiene er alt fra gavekort på Lambertseter senter, OsloKollega og svømmehallen. Vi har bonger som barna kan veksle inn i kuleis på Mix, familiemiddag på Agave, fotballer fra OBOS-ligaen og gratisbilletter på Symra kino.

Vi ønsker flere små og store premier, og tar kontakt med flere lokale aktører i tiden frem mot 17. mai som vi håper vil bidra. Vi er ganske overbevist om at det vil bli et variert og fint «premiebord».

Gjennomføring av leker og premieutdeling

Man må som tidligere kjøpe lekebonger med enten 5 eller 11 klipp. Etter hver utførte lek markeres det på bongen av ansvarlig på lekeposten at lek er utført. Når barnet har gjennomført 5 leker kan han/hun gå til en egen premiestasjon og velge seg en premie.

Her kan de velge om de ønsker ansiktsmaling eller premier som ligger fremme på premiebordet. Eller de kan ta sjansen og trekke en hemmelig premie ut av en «hatt» og vinne alt fra fotballer, kinobilletter og gavekort/bonger.

Følg oss på Facebook

Vi oppfordrer alle til å følge Facebook-siden vår. Her vil vi legge ut praktisk informasjon i forbindelse med arrangementet på skolen og mer informasjon om premier og våre støttespillere.

Vi ønsker alle en riktig god 17. maifeiring!

Med vennlig hilsen 17. mai komiteen ved Lambertseter skole