I flere år bodde jeg en liten rusletur fra et av byens vakreste friluftsområder – Hvervenbukta. Det gikk ikke en helg uten at vi dro dit. Vi bare slang alt vi skulle ha med, barn, håndklær, matpakke og baderinger oppi en tretralle. Så trillet vi den over broa fra Fiskevollen, inn i skogen, over Ljanselva og opp til kyststien mot Hvervenbukta. Nesten som en scene i Bakkebygrenda. Stranden og kyststien var så tilgjengelig at vi tok det for gitt.

Vi er mange som elsker Hvervenbukta i bydelene våre. Men det er ikke alle som bor så nært at de kan ta hele familien i en tretralle når de vil bade.

Mange bruker bil. Så mange at gressplenene ved parkeringsplassen blir helt tettpakket og gjørmete. Etter at vi flyttet til Sæter har jeg også stått der med bilen, under trærne ned mot stranden for å få plass.

Nå vil Bymiljøetaten for andre året på rad forby parkering på friområdene, samtidig som de ikke lenger tillater parkeringen på campingplassen på andre siden av veien. De får støtte av blant andre MDG og SV som håper færre parkeringsplasser skal motivere flere til å sykle og ta kollektivtransport.

Resultatet blir nok dessverre bare at færre får glede av Hvervenbukta. Det er en familiestrand der storfamilier fra alle bydelene i området samler seg, både i helger og i sommerferien. Kollektivtransporten til stranden er begrenset, det samme er forbindelsene mellom bydelene våre. Det er ikke enkelt å komme seg med buss fra Bjørndal, Abildsø, Lambertseter, Sæter eller Mortensrud til Hvervenbukta. For mange som reiser med eldre eller barn vil bil være den enkleste muligheten.

Her kan du lese alle sakene om parkeringsproblematikken i Hvervenbukta.

I mange år har folk parkert langs veien mot Ingierstrand i mangel på steder å sette bilen. Dette er ikke særlig trafikksikkert, verken for de som skal til og fra bilene, eller de mange syklistene som bruker denne strekningen hver helg.

SV og MDG oppfordrer Ruter til å utvide kollektivtilbudet, men lite tyder på at Ruter kommer til å prioritere dette. Det burde de definitivt gjøre. Badebussen fra Hauketo burde gått hele året, spesielt i helgene.

Samtidig bør det tilrettelegges for nok parkeringsmuligheter, noe av området ved campingen som ikke har vært i bruk på årevis kunne vært satt av til dette. Ja takk begge deler.

Hovedpoenget med friområder er at de skal brukes. Vi kan tåle å sette av litt plass fra friområdene til campingen som ikke er i bruk hvis det fører til at store grøntområder, en kyststi, en nærskog og en fantastisk strand blir tilgjengelig for langt flere.