Gå til sidens hovedinnhold

En person drept i Oslo-trafikken i 2019

Artikkelen er over 1 år gammel

En person omkom i trafikkulykker i Oslo i 2019. Det er historisk lavt i Oslo-trafikken.

Det viser foreløpige ulykkestall fra Statens vegvesen. Med tre dager igjen av 2019 viser oversikten at det er en 62 år gammel mann som har mistet livet i trafikken i Oslo i 2019. Bilføreren, som jobbet ved den russiske ambassaden, kolliderte med gjerde ved et trikkestopp på Skillebekk om kvelden 19. juni.

I snitt har det omkommet 3,6 personer i trafikken i Oslo de siste fem åra. For ti år siden omkom åtte personer i Oslo-trafikken.

Myke trafikanter utsatt

Nesten halvparten av dem som blir drept og hardt skadd i byer og tettsteder er gående og syklende. I Oslo er statistikken enda mer nedslående for myke trafikanter. Syklister og gående er involvert i 60 prosent av de alvorlige trafikkulykkene i hovedstaden.

De siste fem årene har det i snitt skjedd ca. 130 fotgjengerulykker i Oslo hvert år. Sju av ti fotgjengerulykker skjer ved kryssing av veg, og mange av disse ulykkene skjer i gangfelt. De siste fem årene har det i snitt skjedd ca. 110 sykkelulykker i Oslo i året med politimeldte

personskader. Samtidig er mørketallene for sykkelulykker store. Mange personskader blir ikke meldt til politiet. Mange av sykkelulykkene skjer i kryss.

Les også

Trafikkulykke i Sæterkrysset – fotgjenger påkjørt av bil

Les også

Politiet står flere ganger med hjertet i halsen på ulykker – nå kommer de med oppfordring til bilister: – Kjør videre og ikke stopp

Les også

Taxisjåfør, eldre dame og mann i dress – alle fikk førerkortet beslaglagt