En tapt mulighet for Bogerud

BOGERUD: Obos har fått ja til planforslaget med tre boligblokker ved senteret og T-banen på Bogerud. Illustrasjon: Obos/Ark 19

BOGERUD: Obos har fått ja til planforslaget med tre boligblokker ved senteret og T-banen på Bogerud. Illustrasjon: Obos/Ark 19

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er ikke de som har somlet som må leve med konsekvensene av en dårlig plan på Bogerud.

Onsdag vedtok et flertall i bystyret bestående av AP, MDG, SV, Frp og Krf at Bogerud torg skal bygges ned, og at Obos får bygge prosjektet sitt. Det gjorde de til tross for stor motstand lokalt

Vi i Rødt mener at Bogerud trenger en oppgradering og et løft. Det skjer ikke med forslaget fra byrådet.

Den vedtatte planen lager ikke hyggelige, solfylte uterom som bygger opp om lokalmiljøet. Derimot får man en mørk kafé under en åtte etasjers høyblokk på torget. Det blir heller ikke god bokvalitet verken i nye og eksisterende boliger. Medvirkningsprosessene har ikke vært gode nok. Derfor ville Rødt og et stort mindretall sende planen tilbake slik at den kunne endres for at Bogerud skal få et faktisk løft.

Begrunnelsen til de som vedtok planen var ikke at forslaget var veldig bra. Begrunnelsen var at dette har holdt på så lenge at nå må det bare vedtas. Noen ganger tar det lang tid å få ferdig en regulering fordi området er komplisert eller at statlige instanser kommer med innsigelser. I dette området har det tatt lang tid fordi Obos startet med et prosjekt som det tok flere år å få «tilpasset bebyggelsen til bakenforliggende bebyggelse mht. sol/skygge/utsyn". En profesjonell utbygger, som attpåtil skryter av at de tenker som en innbygger, burde være i stand til å lage planer der dette er ivaretatt fra start. Deretter hadde byrådet saken til behandling i fire år.

Vi er skuffa over at AP, MDG og SV argumenterer med at prosjektet må vedtas med dårlige løsninger fordi Obos og deres eget byråd har brukt lang tid. Det er ikke folk som bor på Bogerud sin feil at noen andre har somla.

Forslagene våre om at høydene skulle reduseres til 5–6 etasjer og at blokka som nå er foreslått lagt på torget trekkes lenger bak ble dessverre nedstemt. Det samme ble forslagene om at man må få på plass gode trafikkløsninger både for nye og eksisterende boliger, og for barn og unge som beveger seg i alle veikryssene i nærheten. En slik løsning vil gi Bogerud et løft, i stedet for forverringa byrådet legger opp til.

PBE mener at det vil ta omtrent et halvt år å få laget et nytt reguleringsforslag. Den totale prosessen ville tatt litt mer tid, men det er tid både vi og folk på Bogerud har.

Til slutt vil vi berømme de lokale aktivistene på Bogerud for å ha stått på og informert saklig om konsekvensene til de politiske partiene. Prosjektet som nå er vedtatt har fått noen små justeringer til det bedre, for eksempel med kafé ut mot torget. Det ville ikke ha skjedd uten press fra lokale ildsjeler. Det nytter å organisere seg og engasjere seg, også mot store kolosser som Obos.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags