Bøler bad har vært stengt siden mars 2020, og etter flere forsinkelser kunne den nyoppussede svømmehallen endelig tas i bruk igjen mandag 24. januar.

Til tross for at det er enkelte praktiske detaljer som gjenstår før arbeidene er helt ferdige, var optimismen stor blant de rundt 25 personene som Nordstrands Blad møtte der på åpningsdagen.

En av de som hadde gledet seg aller mest er Camilla Storm Pedersen (54) fra Lambertseter.

Hun ble så glad da hun fikk vite at svømmehallen skulle gjenåpnes at hun tok med både sjokolade og et kort til de ansatte.

– Dette er helt fantastisk. Jeg har mailet med Oslo kommune og vært innom flere ganger for å se hvordan det ligger an. Bøler bad har vært dypt savnet.

Kommer til å kjøpe årskort

På grunn av koronareglene har banen blitt delt opp i seks, med maks seks personer i hver løype.

Storm Pedersen sier at det er kjipt at det ikke kom så mange på åpningen, men regner med at restriksjonene har sin del av skylden. Hun forventer at det kommer til å bli mye aktivitet her fremover.

– Det må sies at det var litt deilig å komme hit i dag og ha såpass mye plass å boltre seg i. Før pleide jeg å være her 4-5 ganger i uken, og så fort restriksjonene letter kommer jeg til å kjøpe årskort og komme like ofte, sier Storm Pedersen.

Sara Abebe fra Holmlia er også veldig fornøyd med gjenåpningen. Hun har tatt med datteren Isabella, og sier at selv om hun har prøvd seg andre steder så har hun likevel savnet det som er et av få varmtvannsbasseng i Oslo.

– Det er ikke mange andre steder det er like deilig å bade. Dette er vi begge veldig fornøyde med sier Abebe, som regner med at hun kommer til å bruke bassenget flittig den kommende tiden.

Veldig glade

Reidar Johansen er driftsleder på Bøler Bad, og sier at de skulle ønske alt var på plass. Likevel er han glad de kan slippe inn folk igjen.

– Endelig! Vi er veldig glade for å ha åpnet igjen til tross for at vi ikke er helt ferdige ennå. Nå har vi et bassenganlegg i tipp topp stand og vi gleder oss til å komme ordentlig i gang, sier Johansen.

Han sier at detaljene som må ordnes i størst grad påvirker de som sitter i rullestol, men påpeker at det er snakk om detaljer og at de ansatte vil være veldig behjelpelige for å sørge for at det ikke blir noen utfordringer.

– Vi skal være et handikap-bad, så det er noen dørterskler som ikke skulle vært der og noen døråpnere som har blitt plassert feil. I tillegg er billettsystemet noe mer utfordrende for de eldre. På grunn av restriksjonene må billettene forhåndsbestilles og det er ikke lenger mulig å betale kontant.

– Dette er noe vi kommer til å ordne. De som kommer hit skal ha det tilbudet de trenger, og med de utfordringene vi har nå er det vi som kommer til å merke det og ikke kundene. Jeg tror alle er glade for at badet har gjenåpnet, avslutter han.

60 millioner kroner ble brukt på arbeidet, som omfatter nytt teknisk anlegg og ventilasjonssystem, innsetting av stålbasseng og utvendig rehabilitering. Badet har i tillegg blitt bedre tilrettelagt for bevegelseshemmede, med blant annet ny bassengheis.

I tillegg til at Bøler bad er gjenåpnet, kan badeglade Østensjø-beboere også juble over at et splittert nytt bad står klart på Manglerud sommeren 2022, som en del av et helt nytt anlegg.