Gå til sidens hovedinnhold

Endelig teaterfestival igjen!

Innsendt

Det er nesten 1000 dager siden forrige teaterfestival i Østensjø barne- og ungdomsteater (ØBUT). Etter mange timer med øving på Zoom, ute i skog og mark og heldigvis noe innendørs, er skuespillerne endelig klar for Teaterfestivalen 2021.

Det starter med et brak på søndag 14. november i Bøler kirke. Først ut er ungdomsgruppen med Oliver Twist og på mandag har barnegruppens oppsetning, Jorda rundt på 80 dager, premiere i kirken.

Gjengen i ØBUT er nå i gang med siste finpuss før premierene. Scenen er på plass, og nå testes lyd og lys. I lokalene til Bøler kirke løper 25 ivrige skuespillere fra barnegruppen rundt, i sine flotte kostymer og forbereder seg på å gå på scenen.

På spørsmål om hvorfor man skal komme å se oppsetningene av Jorda Rundt, svarer en av de unge skuespillerne, på vei inn i øvingslokalet – Dette er et veldig bra stykke som vi har jobbet lenge med, både ute, inne og over skjerm. Nå gleder vi oss til å ha publikum!

Litt senere på kvelden er vi så heldige at vi får være tilstede når ungdomsgruppen har gjennomkjøring av den dramatiserte versjonen av Charles Dickens «Oliver Twist». Også her florerer det av flotte kostymer og rekvisitter laget på dugnad av ivrige foreldre.

Vi tror på ungdommene når de sier at de nesten har klart å komme seg over skuffelsen for Shrek the Musikal ble avlyst i fjor. Uansett, nå er det Oliver Twist som gjelder. De lover oss at det er mange gode grunner til å kjøpe seg billett til årets forestilling. Alt fra vakker sang, spennende historie, humor, til at et av kostymene er laget av dressen til en av norges mest kjente skuespillere. Altså, mange gode grunner til å kjenne sin besøkelsestid.

Les også

Østensjø barne- og ungdomsteater tildelt Oslo bys kunstnerpris

Utfordrende tider

Det siste halvannet året har vært krevende også for ØBUT. Nedstengingen i mars i fjor medførte at fjorårets festival ble utsatt til november. Optimismen i amatørteateret var stor gjennom høsten. Intens øving bidro til at barne- og ungdomsgruppen var klare til å presentere Robin Hood og Shrek The Musikal første helgen i november. Så ble teateret atter en gang rammet av nedstengning. Oslo kommune varslet på fredag ettermiddag at alt av arrangement skulle avlyses med virkning fra mandag kveld ved midnatt.

Takket være intens jobbing fra alle involverte, fikk begge gruppene gjennomført sine premiereforestillinger. Dessverre uten publikum. Selv om skuespillerne naturlig nok var lei seg for dette, håndterte de det på en fin måte. – Vi i styret fikk i etterkant av den hektiske premierehelgen, mange hyggelige tilbakemeldinger fra både barn og voksne. Det var tydelig at det var stor takknemlighet for det lille vi klarte å få til i den vanskelige situasjonen, sier Marie Sørensen, styreleder i ØBUT

– De hyggelige tilbakemeldingene var fine å ha med seg inn i det videre arbeidet med ØBUTs aktiviteter i fjor høst. Å gå i gang med digital teaterøvelse med barn helt ned i 9-årsalderen var tungt, fortsetter Sørensen.

Økonomisk har teatret klart seg i den spesielle tiden vi har lagt bak oss. Takket være støtteordninger har tapene stort sett blitt dekket inn. Ifølge Sørensen har de gode støtteordningene vært viktig for å kunne opprettholde den planlagte aktiviteten. Dessverre har ØBUT mistet flere medlemmer det siste året. Antallet nye søkere har også gått ned. Nå håper styret at Teaterfestivalen 2021 skal bidra til å øke interessen rundt Østensjø barne- og ungdomsteater og deres aktiviteter.

Vi ønsker alle skuespillerne lykke til med den kommende teaterfestivalen. Les mer på vår nettside obut.no.