Senterleder Lars Fredriksen ønsker to spisesteder på Oppsal senter. Det har det vært, men Kaffekos og Piece of Cake måtte kaste inn håndkleet. Førstnevnte drev utenfor Meny. Der mener jeg det ble for åpent landskap og ukoselig. Folk vil trekke seg litt tilbake. Få litt ro for en prat over en kaffekopp og noe å bite i. De måtte også konkurrere med Piece of Cake, som hadde det samme konseptet på dagtid.

Sistnevnte lovte befolkningen et spisested med alkoholservering og ville ta med seg noen av tradisjonene til den legendariske restauranten, Røde Hatt. Men det ble helt feil. Det var problemer fra første dag og det største problemet kan sees på bildet her. Uteserveringen medfører gjerne sigarettrøyk og høylytt prat når alkoholen siger på. Og av bildet er det ikke vanskelig å forstå at naboene over gikk fort lei og naboklagene kom, tett som hagl. Utestedet er rett og slett uegnet for servering av alkohol på kveldstid.

Skulle jeg anbefale et sted (det har jeg faktisk gjort) til senterledelsen, er det langs Haakon Tveters vei ved innkjøringen til parkeringshuset. Mer der blir det nå tannklinikk.

Sjøl bor jeg på Skøyenåsen og det er trist å se gamle Statoil-stasjonen. Her kunne det blitt en flott restaurant med uteservering og små nisjeforretninger. Stedet er avsatt til boliger, men det ser ut til at planene er skrinlagt.