Politiet vil varetektsfengsle gutten som er siktet for å ha framstilt gift i to uker. Begrunnelsen er fare for bevisforspillelse.

Det sier politiadvokat Børge Enoksen til NTB i forbindelse med fengslingsmøtet i Oslo tingrett fredag ettermiddag. Møtet holdes for lukkede dører.

– Begrunnelsen er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Børge Enoksen til NTB i forbindelse med fengslingsmøtet i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

Torsdag ettermiddag sperret politiet av store områder på Bøler etter at gutten i tenårene hadde kommet i kontakt med et giftig stoff.

Politiet tror gutten har produsert det farlige giftstoffet på egen hånd.

Ber om fengsling

Enoksen sier at selv om politiet har begjært gutten varefengslet med brev- og besøkskontroll, legger de forklaringen hans til grunn.

– Vi tar utgangspunkt i forklaringen han har gitt om at det her ikke er ment for å skade andre. Men det stoffet her er såpass farlig at vi ønsker å ha litt tid for å undersøke om forklaringen stemmer, sier Enoksen.

Han opplyser at gutten ikke erkjenner straffskyld etter stiftelsen.

Hva han har forklart om motivet, ønsker ikke Enoksen å kommentere.

– Han har gitt en forklaring om det, og så ønsker vi å etterforske videre for å se om den kan verifiseres eller ikke, sier politiadvokaten.

Enoksen opplyser at gutten bodde sammen med sine foresatte, og at de foresatte har status som vitner.

Varetektsfengsles i én uke

I 18.20-tiden melder VG at tenåringen ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen. Ifølge opplysninger VG har fått innrømmer gutten at han har produsert stoffet, men mener at det ikke var for å skade noen andre.

Politiet har foreløpig ikke gitt opplysninger om hva slags stoff det skal ha vært snakk om.

Gutten i tenårene er foreløpig siktet for befatning med et giftig stoff som kan medføre fare for allmennheten.

Like før klokken 19.10 fredag kveld melder NRK at gutten blir varetekstfengslet i én uke.

Bildeserie

Se bildene fra Bøler-dramaet