LOFSRUD: I Facebookgruppa «Det skjer på Bjørndal (og omegn)» la noen nylig ut et bilde av en bil uten dekk, støttet opp av et enslig dekk. Bilen sto etter sigende på Nyjordstubben. Kommentarene lot ikke vente på seg.

En annen som nylig opplevde det samme, er Metit Inan som bor i sameiet Solåsen 1 på Lofsrudhøgda. Om morgenen 23. april skulle han kjøre sin eldste sønn til en legetime. Slik gikk det ikke.

Les også: Stenger kollektivfeltet på E6

Dekk og felger borte

– Vi fant ut at dekkene og felgene var borte da jeg kom ut til bilen i halv åtte-tida om morgenen. Jeg hadde mobilen i hånda, og mista den fordi jeg ble så stressa. Den ble knust, forteller Metit Inan.

– Både sønnen min og datteren min ble veldig lei seg. Vi hadde fine originale Mercedesfelger som kledde bilen veldig godt, sier Inan, som nå bruker en del tid på å lete etter de stjålne felgene på nettet.

Inan driver med transport til daglig. Han forteller at tre varebiler i området ble ranet for litt over to uker siden.

– Min var en av dem. Eksosanlegg, partikkelfilter og eksosanlegg ble stjålet. Alt er anmeldt til politiet, og jeg har fått beskjed om at sakene er henlagt, sier han.

Les også: 75-åring jagde vekk rødhåret inntrenger

Fått nok

Styreleder i Solåsen 1 sameie på Lofsrudhøgda, Naeem Iqbal, tror det må ha vært proffe tyver på ferde.

– Jeg tror ikke ungdommer er så avanserte, uttaler han.

Dette er ifølge ham ikke første gang biler ikke har fått stå i fred ved borettslaget.

– Nå er det nok. Tre av sameiene her gikk nylig sammen om et avansert overvåkningsanlegg som koster beboerne masse penger. Nå er vi nødt til å få overvåket områdene her. Det skal monteres så fort vi har blitt enige om hva som skal opp hvor, sier Iqbal.

Han forteller at en Audi ble brent på sameiets gjesteparkering i fjor.

– Flere har også fått bilskilter og stereoer stjålet, og det har vært hærverk, forteller han.

Les også: Advarer hundeeiere mot hvit varebil

Flere hærverk

Også flere andre steder i distriktet har folk opplevd hærverk på kjøretøyene sine. Søndag morgen fikk politiet melding om at flere biler på Karlsrud hadde fått riper i vinduer og lakk, og på en bil var et av vinduene blitt knust.

Les flere saker fra noblad.no