Søndag 5. februar var det dekket til stort fødselsdagsselskap i de lyse stuene på Skovheim Allsenter i Ekebergveien 208. Midtpunkt for de omkring 50 gjestene var Unni Skjæret som fylte 100 år, og ble hedret av personale og andre beboere på Skovheim i et par gode ettermiddagstimer. Selskapet bar preg av mye smil og latter, og jubilanten tok imot blomster, gaver og hilsener i trygg takknemlighet. Hennes sønn og svigerdatter var også til stede og gledet seg sammen med henne. «Jeg er helt overveldet,» sa jubilanten ærlig.

Den ferske 100-åringen fikk også en helt spesiell overraskelse under selskapet, da 6 voksne damer på 80 år kom inn i salen for å hedre henne. Med flagg i hendene og finstasen på, sang de bursdagssangen, overrakte gaver og holdt flere hilsener. Damene var tidligere elever av Unni Skjæret (den gang med etternavnet Svardal) , som møtte sin «Frøken» en augustdag i 1949 på Rosenhof skole. Klassen besto av 23 ivrige 7-åringer som skulle ta fatt på en ny periode i livet under ledelse av den unge læreren - som var like spent da hun hilste på sin første, egne klasse. Aldersforskjellen var bare 19 år mellom lærer og elever.

Med tydelige rammer, tålmodighet og god pedagogikk underviste Unni Skjæret sine elever i 7 år. Hun holdt hun god disiplin, fremhevet verdifulle holdninger og krevde orden og ærlighet. I retur fikk hun elevenes respekt og beundring, og klassen ble en samstemt gruppe som tok vare på hverandre i fellesskap. Årene i barneskolen ga dem et solid «underlag» for resten av livet.

Jentene og læreren fra klasse 1B på Rosenhof i 1949 skilte lag med sin «Frøken» Unni Skjæret i 1956, men har holde kontakt gjennom hele livet. De har møtt hverandre til private klassefester med noen års mellomrom, og «Frøken» har vært med på alle de 19 samlingene. Søndag kunne altså 6 av de 15 gjenlevende elevene synge bursdagssangen i anledning sin lærers 100-årsdag!

Unni Skjæret har hatt leilighet på Skovheim Allsenter i de siste 7-8 årene, og er fortsatt en sterk og kunnskapsrik dame. Den gode bosituasjonen er trygg og viktig. Hun er fortsatt meget sosial, interessert i samfunnslivet generelt og har sine faste hverdagsaktiviteter. Gjennom hele sitt liv har hun også vært glad i litteratur. En stor familie gir henne mye glede, og med 30 gjester feiret hun sammen med dem på Skullerudstua sist lørdag. Søndag var det altså beboerne på Skovheim som kunne gratulere med dagen, og mandag 6. februar var hun hedersgjest på dagsenteret. Det har dermed vært feiring tre dager til ende; hvilket er imponerende for en 100-åring!