Gå til sidens hovedinnhold

Fikk du med deg de mest leste sportsakene i Nordstrands Blad i 2019

Artikkelen er over 1 år gammel

Manglerud Star-bråk, nye idrettsarenaer og fotballstadioner, daglig leder og sportssjef som går av eller Oliver som fikk knust ansiktet under finalen i Norway Cup – hvilken sak husker du best? Felles for dem alle er at de har vært blant de ti mest leste sportsakene i Nordstrands Blad i år.

NORDSTRANDS BLAD: I anledning slutten på 2019 og begynnelsen på 2020 har Nordstrands Blad lett i arkivene og funnet frem lesernes favorittsaker. Her presenterer vi de ti mest leste sportssakene blant våre abonnementssakene fra januar til desember i 2019. Det inkluderer blant annet en bråk rundt KFUM-arena, BSK sin nye storstue ved Ekeberghallen, Oliver som fikk fjeset knust under Norway Cup finalen og at turn, e-sport, dans og kampsport er alle med i planene når Bækkelaget skal bygge ny hall.

1. Manglerud Star fotball mener tidligere ansatt har svindlet dem – nå har hun saksøkt klubben

Den saken som har blitt lest av klart flest siden den ble publisert 4. desember på morgenkvisten. Saken handler om tidligere daglig leder i Manglerud Star Fotball. Klubben mener hun har svindlet dem – selv har hun saksøkt klubben.

Les saken her:

Les også

Manglerud Star fotball mener tidligere ansatt har svindlet dem – nå har hun saksøkt klubben

2. Dårlige utsikter for alpint i Leirskallen

Også denne saken ble publisert i slutten av året. Den gamle alpinbakken i Leirskallen, nede ved Skulleruddumpa går dystre tider i møte når det nå ser ut til at man ikke klarer å fortsette driften av bakken. Nå håper de som driver den at kommunen selv tar over driften. Denne saken engasjerte leserne og tok saken opp på en andre plass over de best leste sportssakene i 2019.

Les saken her:

Les også

Dårlige utsikter for alpint i Leirskallen: – Jeg har holdt på med denne bakken i 40 år, så det er trist å se

3. Nabolag i opprør mot KFUM Arena

I begynnelsen av september ble utbyggingen av Ekebergsletta vedtatt i bystyret, men naboene har på ingen måte gitt opp kampen om å stoppe den omstridte utbyggingen. Saken er en av flere som har skapt store overskrifter og mye engasjement hos våre lesere i året som har vært. Rivingen av byggene rundt Ekeberghallen skal etter planen starte i begynnelsen av januar, mens KFUM/Oslo håper å sette spaden i jorda til våren.

Les saken her:

Les også

Nabolag i opprør mot KFUM Arena: – Vi har ikke gitt opp kampen om å stoppe utbyggingen

4. Dette er den nye arenaen til KFUM/Oslo

I slutten av august fikk Nordstrands Blad lesere se bilder av den nye arenaen til KFUM/ Oslo i forbindelse med at reguleringsplanen for både den og Ekeberghallen skulle behandles i bystyret. Utbyggingen ble vedtatt i bystyret og har i ettertid skapt store diskusjoner og flere godt leste saker.

Les saken her:

Les også

Dette er den nye arenaen til KFUM/Oslo

5. Naboene frykter støy fra KFUM Arena

En av sakene som har kommet i etterkant av at bystyret vedtok utbyggingen av KFUM Arena, er denne som nådde topp fire. Den handler om naboene som frykter mye støy og bråk fra den nye arenaen, som de får rett utenfor stuevinduet. Saken skaper mye engasjement hos leserne.

Les saken her:

Les også

Naboene frykter støy fra KFUM Arena: – Målingene våre sprenger alle grenser

6. Bygger idrettspark på Ekeberg for en milliard

Sak nummer fem på lista handler om Bækkelagets Sportsklub og Oslo idrettskrets som svir av nærmere en milliard kroner på den nye idrettsparken i tilknytning til Ekeberghallen. Oslo Idrettskrets og BSK står sammen om det enorme prosjektet, som blant annet finansieres gjennom tippemidler og en langsiktig leieavtale med Utdanningsetaten.

Les saken her:

Les også

Bygger idrettspark på Ekeberg til en milliard

7. Daglig leder og sportssjef i Lambertseter Svømmeklubb, Frank Pedersen, gir seg med umiddelbar virkning

Det var mange som leste saken om at daværende daglig leder og sportssjef Frank Pedersen valgte gå av med umiddelbar virkning i Lambertseter Svømmeklubb etter ti år i klubben. Pedersen har vært en viktig person i klubben i mange år og dette var noe folk ville få med seg.

Les saken her:

Les også

Daglig leder og sportssjef i Lambertseter Svømmeklubb, Frank Pedersen, gir seg med umiddelbar virkning

8. Oliver fikk knust ansiktet under Norway Cup

Norway Cup er for mange fotballspillere det største man kan oppleve i ung alder. For Oliver ble det som egentlig var en jubeldag til noe langt mer alvorlig. Laget hans, KFUM/ Oslo var i finalen mot Kharis Acadamy fra Ghana. Oliver, som er keeper, rykket ut for å redde en ball, men fikk kneet til motspilleren rett i fjeset og ble liggende på gresset. Resultatet var et knust ansikt, som måtte bygges opp igjen helt på nytt.

Nordstrands Blad møtte 19 åringen 11 uker etterpå, mens han jobbet hardt for å komme seg tilbake på banen.

Les saken her:

Les også

Oliver (19) fikk knust ansiktet under Norway Cup: – Kirurgene brukte fem timer på å rekonstruere det

9. Turn, e-sport, dans og kampsport inn i BSK og den nye arenaen på Ekeberg

Når det nye byggeprosjektet på Ekeberg står klart i 2022 vil Bækkelagets Sportsklub bli et av de største idrettslagene i Norge. Turn, e-sport, dans og kampsport inn i BSK og den nye arenaen på Ekeberg – ser for seg et idrettslag med 6000 medlemmer når nye Ekeberghallen står klar. Bygget blir på rundt 19.500 kvadrat, og går over mange plan.

Les saken her:

Les også

Turn, e-sport, dans og kampsport inn i BSK og den nye arenaen på Ekeberg – ser for seg et idrettslag med 6000 medlemmer

10. Håndballspiller Chris Inglingstad i Nordstrand IF

I starten av oktober møtte vi håndballspiller Chris Inglingstad, som spiller på landslaget i strandhåndball og for Nordstrand IF. I tillegg til å være håndballspiller er han både håndverker, håndballtrener og crossfitutøver. For Chris Inglingstad (24) er hverdagen hektisk, men han finner alltid tid til å være med 14-åringene han er trener for. Mens mange andre på hans alder enten er på vei til byen eller er hjemme og ser på Nytt på nytt eller Senkveld, befinner han seg i styrkerommet, eller i hallen.

Les saken her:

Les også

Håndballspiller Chris Inglingstad i Nordstrand IF: – Fredagskveldene bruker jeg heller i hallen enn å dra på byen for å møte damer