Gå til sidens hovedinnhold

Flere hundre lokale bilister vil bli stoppet de neste ukene – det er tid for Aksjon skolestart

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere tusen barn har sin første skoledag i Oslo mandag 19. august, og politiet gjør seg klare for å følge nøye med at disse kommer seg trygt til skolen.

OSLO: I morgen begynner nok et skoleår og det betyr også at mange myke, små trafikanter skal ferdes ute i trafikken – mange for første gang.

Tradisjonen tro gjennomfører Oslo politidistrikt en trafikkaksjon – Aksjon skolestart – frem til fredag 30. august.

Aksjon skolestart retter seg mot trafikken rundt skoler i distriktet.

I fjor kunne politiet i vårt distrikt fortelle at det var mobilbruk og manglende bilbelter som gikk igjen da de stoppet bilister i aksjonsperioden.

– Oslo-politiets ønske er å skape et trafikksikkert miljø for barna i sin ferd til og fra skolen, samt å endre trafikkatferden. Overordnet mål er ingen drepte og skadde i trafikken, sier politioverbetjent finn Erik Grønli som leder Trafikkorpset i Oslo.

Les også

Bedre fortau og rød løper for syklistene

 

Dette ser politiet etter

Mange skoleveier skal besøkes, og politiet legger spesielt vekt på kontroll av sikring av barn i bil, bruk av bilbelte, vikeplikt for fotgjengere i gangfelt, avstand til forankjørende og førers mobilbruk under kjøring.

Promillekontroller vil bli prioritert i hele aksjonsperioden.

– Trafikkfeller vil bli forsøkt avdekket, sier Grønli.

Les også

Ett skritt nærmere Kongsveien i tunnel – nå må byrådet ta neste skritt

 

Vær ekstra aktsom

Det er 116 barneskoler i Oslo. Ved skolestart er det mange ferske fotgjengere ute i trafikkbildet og politiet ber kjørende vise ekstra oppmerksomhet langs skoleveiene ved skolestart – som ellers i året.

– Erfaringsmessig skjer det ulike trafikkovertredelser i forbindelse med Aksjon skolestart, og politiet vil enten reagere i form av forenklede forelegg, gebyr, anmeldelse og annet, sier politioverbetjent Grønli.

Aksjon skolestart er et tverrfaglig samarbeid hvor blant annet Oslo politidistrikt, Oslo kommune, Statens vegvesen og Trygg Trafikk deltar.