Gå til sidens hovedinnhold

Flere Pride-flagg revet ned på Bøler: – Blitt klippet eller skåret i

Flaggene til Bøler IF var blitt dratt ned og kuttet eller skjært i natt til søndag.

(Avisa Oslo) – Det er trist at slike symboler ikke skal få henge, spesielt på en idrettsarena hvor mangfold og likeverd er noe av det mest sentrale vi jobber for, sier daglig leder Marius Sigolsen i fotballgruppen til idrettslaget.

Da solen skinte lørdag kveld, var det to Pride flagg og ett flagg med logoen til idrettslaget som vaiet i vinden ved anleggene deres. Søndag morgen var de revet delvis eller helt ned og påført kutt.

– Alt ble røska ned og er blitt kutta i. Flaggene kan ha blitt klippet i eller skåret i med kniv. Det var ganske rene kutt, fortsetter Sigolsen.

LES OGSÅ:Regnbueflagg fyller gatene på Bøler etter hærverk: – Trodde vi var kommet lenger

Tror det er mest skadeverk

Fotballederen på Bøler har et inntrykk av at de som gjør dette ikke nødvendigvis er opptatt av det politiske budskapet, men at det handler vel så mye å få ut aggresjon og gjøre hærverk.

Han er opptatt av å nå ut til folk som gjør slikt at idretten heller vil ønske dem velkommen til å delta på banen.

– Hvis det er hærverk og adrenalin, så kan idretten være med på å gi dem nok av adrenalinkick fremfor å reise rundt og drive med sånt tull, sier han klart.

– Det var to Pride-flagg, et på hver side av det med Bøler IF som også ble tatt. Det forsterker mitt inntrykk av at det var skadeverk, hvorfor ta Bøler IF sitt flagg også? Kanskje fordi vi sympatiserer med Pride? Men jeg har ikke inntrykk av at de tenker så langt.

Vil henge opp nye flagg

I første omgang kommer idrettslaget kun til å si fra om den skuffende atferden offentlig. Og de er helt klare på at de vil heise nye Pride-flagg.

– Vi kjøper inn flere flagg og gir oss ikke. Nå er vi tomme på lageret da. Vi hadde aldri forestilt oss at vi skulle trenge å ha et lager av slike flagg, sier Sigolsen.

I tillegg vil klubben svare på hendelsen ved å innføre såkalte likeverdsambassadører.

– Vi ønsker å markere ved at det som tidligere ble kalt kapteiner, nå blir kalt likeverdsambassadører som har kapteinsbind i regnbuefarger. Det markeres ved alle lagene og nedover barnetrinnene. Så får vi vurdere om det er en ordning som vi skal fortsette med etter juni, avslutter han.

Les også

Bøler skole fortsetter å spre regnbuen etter hærverk: – Noe av det viktigste vi gjør på skolen