Gå til sidens hovedinnhold

Flere titalls barn i karantene etter fotballcamp

40–50 barn skal være i karantene etter en fotballcamp på Nordstrand i forrige uke.

Daglig leder i Nordstrand IF, Sverre Kildahl, forteller at 40–50 av barna som deltok på idrettsforeningens fotballcamp i forrige uke er i karantene, etter at det ble registrert nye smittetilfeller i bydelen i helgen.

– Det er veldig beklagelig. Ingen har vært syke eller hatt symptomer, men det ble dessverre påvist smitte blant noen av våre deltakere etter at campen var over i forrige uke. Det har dessverre ført til at 40–50 barn i er i karantene nå, sier han.

– Nordstrand Idrettsforening har fulgt gjeldende råd og forskrifter for barneidrett og smittevern i Oslo, legger han til.

200 deltakere

Barna som deltok på campen er født i 2010–2014.

Kildahl forteller at det totalt var 200 barn som deltok på campen i uken som gikk.

Barna var delt inn i kohorter og arrangementet ble avholdt på forskjellige idrettsanlegg for å unngå å samle mange på ett sted.

I tillegg ble all mat inntatt ute, for at man ikke skulle samle mange personer innendørs.

Ingen smittet

– De det gjelder er ikke smittet på Camp. Ingen flere har foreløpig påvist smitte og heldigvis er ingen syke. Dette er trist for dem som er rammet og for barna som er i karantene og må utsette ferien sin noen dager, sier han.

Bydel Nordstrand har ikke hatt anledning til å kommentere saken mandag kveld.

Kildahl forteller at idrettsforeningen har gått gjennom hele pandemien uten smittetilfeller. Også denne uken skulle flere av barna vært på camp, men slik blir det ikke.

– For barna som er i karantene blir det naturlig nok ikke noen camp denne uken, sier han.

Høyest smittetrykk

Det har den siste uken vært svært lavt smittetrykk i hele Oslo. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 31 smittede per dag.

Mandag morgen var det det siste døgnet registrert 13 nye tilfeller i hele Oslo.

Smittetallene er høyest i bydel Nordstrand. Der ligger smittetrykket på 170 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Det siste døgnet er det registrert tre nye smittede i bydelen. Etter det følger bydelene Ullern med 93 og Vestre Aker med 89.