Gå til sidens hovedinnhold

Flott utstilling av strikkede produkter på Nordstrand Seniorsenter

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Det har vært holdt et svært vellykket strikkeseminar på Nordstrand Seniorsenter i Poppelstien sist uke.
Vi ønsket å vise frem all slags strikk og teknikker gjennom tidene og ville fylle Poppelstien 6 med strikkeglede. Så vi oppfordret alle våre brukere til å lete frem i kjeller og på loft og håpet å få låne nye og gamle strikkeplagg i alle størrelser og fasonger gjennom tidene.

Det er takket være alle våre faste brukere og deres vilje til å dele sine strikkeplagg med oss at vi fikk så stor og flott utstilling. Vi ønsker nå å si tusen takk til alle dere som har bidratt til dette seminaret.

Det har vært utstilt strikkeplagg helt tilbake fra 1947. Mange flotte kofter og gensere i ulike teknikker gjennom tidene med mye historie og kjærlighet bak maskene. Det har også vært vist frem nydelige dukkeklær, dåpskjoler, vakre duker og andre småplagg.

Vi hadde grupper med lærer som viste teknikker som å strikke hæl på sokker, toving av votter og flettestrikk.
Vi hadde også foredrag holdt av lokal designer Anne Stine Thuve som fortalte om Sæterkoften/genseren og historien bak denne.
Gudrun hos strikkebutikken på Sæter, Saturnia garn, holdt stand med mange flotte egendesignede strikkemodeller og det ble også solgt garn.

Kafeteriaen fristet med nydelig hjemmelaget ungarsk gulasj. Utstillingen hang i kafeteriaen ut uken og har vært beundret av alle våre gjester som var svært imponert.