Gå til sidens hovedinnhold

Flytt trikkebasen under Sportsplassen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I en artikkel i Nordstrand Blad 16. mars skrives det om at Byrådet nå har startet prosessen med å gjøre trikkebasen på Holtet permanent. Trikkebasen har vært der i over 100 år, men den har altså drevet på lånt tid og dispensasjon i årevis.

Nordstrand Venstre gjentar nå forslaget om å bygge en ny trikkebase under Sportsplassen.

Da trikkebasen ble lagt til Holtet, var dette et jordbruksområde. Faktisk skulle området der basen nå ligger, på et tidspunkt bli galopp-bane. Etter hvert ble området regulert til bolig og det er det fortsatt. Det er derfor Sporveien nå ønsker å spikre igjen kista for videre spekulasjoner om hva denne indrefileten på Nordstrand kan brukes til.

Les også

Sporveien vil gjøre trikkebasen på Holtet permanent – nå kan du komme med innspill

Ny trikkebase under Sportsplassen

Nordstrand Venstre gikk i 2018 ut sammen med Odd Einar Dørum og Hallstein Bjercke med to forslag. Det ene var at Holtet trikkebase må legges ned innen år 2028, da den midlertidige dispensasjonen går ut.

Det andre forslaget var en løsning på hvor basen kunne flytte. Det er som alle vet enkelt å si at vi ikke vil ha den i vår «back yard», men Venstre er glad i trikken og gleder oss til at alle trikkene som Guri Melby bestilte i sin tid, skal rulles ut i byen vår.

Nordstrand Venstre har derfor kommet opp med et alternativt forslag, som gjør forslaget om å flytte basen mer realistisk.

Les også

Vil legge ned Holtet trikkebase innen ti år

God økonomi

Inntekten fra salget av dagens tomt vil mer enn dekke kostnadene ved å bygge en ny, tilpasset og moderne trikkehall som etter at den er ferdig, ikke vil plage naboer med støy og lys døgnet rundt. Sporveien vil slippe å forholde seg til antikvariske, verneverdige bygninger og støymålinger og de vil kunne bygge et tipp topp anlegg tilpasset moderne sporveisdrift.

Dette anlegget vil kunne driftes døgnet rundt uten sjenanse for naboene, i motsetning til dagens anlegg på Holtet.

Les også

Bekkelagshøgdas Vel ønsker trikkebasen på Holtet vekk: – Vi føler oss lurt!

Fordeler med ny base

Det er flere fordeler med å legge en ny trikkebase under idrettsanlegget på Sportsplassen. Overskuddsvarme fra hallene kan brukes til å holde kunstgressbanen og friidrettsbanen snøfri om vinteren.

BSK og barnehagen kan få nye, hensiktsmessige lokaler tilpasset 2000-tallet.

Og sist, men ikke minst: Det vil føre til at færre trikker må transporteres over Holtet-krysset morgen og kveld når alle trikkene skal hjem for å sove.

Holtet-krysset er allerede overbelastet og mange i området gruer seg til at de nye trikkene skal overnatte her oppe.

Les også

Sporveien får ikke lokal støtte til trikkebase på Holtet

Samlet reguleringsplan

I disse dager jobber mange aktører rundt Holtet med ulike reguleringsplaner. Både Norgesgruppen med Jacobs, Hanisch med «Kebabtomta» og Rema1000 som eier en ny tomt i Marienlundveien sitter på hver sin tue og utvikler løsninger for Holtet.

Dette mener vi i Venstre må gjøres samlet og at den aller største tomta i området må være med. Tenk for et sentrum vi kan få her oppe med et yrende liv av studenter, gründere, kunstnere og næringsdrivende!

Les også

Formann Egil i Bekkelagshøgda Vel refser kommunen: – Kulturen må endres radikalt

Les også

Slik kan Holtet bli i fremtiden – se alle planene!