Bygdelagssamskipnaden (BLS) gjennomførte nylig et stunt for folkedansen i Oslo, kalt «Trekkspill og folkedans på ‘Oslos dansarstein’ i Ekebergåsen».

Formålet med stuntet, som fant sted på Utsiktspunkt Skrik (Munch-punktet) i Ekebergparken onsdag 22. mai, var å skape blest om folkedansaktivitetene i Oslo.

Som bildene viser var arrangementet tydeligvis vellykket. Publikum koste seg og det gjorde også de mange dansere, både yngre og eldre, fra de ulike lagene i BLS som deltok.

BLS holder til i Nordahl Bruns gate i Oslo og tilbyr aktiviteter som norsk folkedans, teatervirksomhet og sangkor. Aktivitetene drives av medlemslagene. Bondeungdomslaget (BUL), som er det største medlemslaget, har eget hus i Rosenkranz’ gate og har i tillegg til dans og teater også eget idrettslag.

BLS ble dannet i 1923 primært for at bygdeungdommen som kom til hovedstaden skulle ha et samlingssted der de kunne treffe andre sambygdinger. I dag er BLS en organisasjon åpen for alle uavhengig om en har tilknytning til Bygda. I huset i Nordahl Bruns gate er det folkedans til levende musikk nesten hver dag.