Gå til sidens hovedinnhold

I påsken skal brobuene på plass – i tillegg blir det spunting, sprenging og buss for tog

Artikkelen er over 3 år gammel

Brobuene til Nordbyveien Bro har ankommet Ski. Bane Nor håper å få dem på plass i løpet av påsken. I tillegg skal en av bærebjelkene støpes. Om den blir gangbar til 17.mai er fortsatt usikkert.

(Østlandets Blad)

SKI: Det fleste regner tiden mellom palmesøndag og påskedag for den stille uke. Det tenker Bane Nor å gjøre noe med – også denne påsken. For tredje året på rad, blir det også togbrudd denne påsken. Jobben på Nordbyeveien bro er bare en liten del av alle prosjektet Bane Nor gjør i påsken i forbindelse med Follobanen.

Hovedårsaken til togbruddet, er at det skal fjernes togspor og bygges nye kulverter på Follobanen rundt Oslo S i påsken. Bane Nor benytter seg også i Ski av at togtrafikken stanser opp.

I perioden mandag 10. april klokken 02.00 til fredag 14. april klokken 03.00 skal det spuntes ved tunnelmunningen (mellom Roås og Endsjø) og det kan bli aktuelt å spunte i Ski-morenen (området fra Nordbyveien bro og opp til Kapelldammen). Det skal også sprenges ved Roås og utføres annet arbeid på hele strekningen fra Langhus til Ski stasjon. Det mest støyende arbeidet vil være spunting ved tunnelmunningen fra klokken 07.00 til klokken 23.00 og eventuelt i Ski-morenen fra klokken 07.00 til klokken 21.00.

– Arbeidene er viktig for utbyggingen Follobanen, som pågår i Ski frem til 2020. Bane Nor beklager ulempene anleggsperioden medfører, opplyser nabokontakt Jacob Kielland Haug.

Buss for tog

Det blir buss og T-bane for tog fra mandag 10. april til skjærtorsdag 13. april. NSB-appen og reiseplanleggeren på nsb.no er oppdatert med hvilke avganger som blir berørt.

Det er etter møte med pendlerforeningen at det benyttes T-bane fra Bryn. På grunn av trange forhold og mye kø, ble bussene tidligere som regel stående og stampe i kø ut av Oslo Sentralstasjon.

Støyen fortsetter etter påsken

Bane Nor melder at det også etter påsken vil forekomme støy.

Ved tunnelmunningen (mellom Roås og Endsjø) og i området mellom Nordbyveien bro og Ski stasjon skal det spuntes mandag-lørdag mellom klokken 07.00 og 21.00.
Ved Nordbyveien bro og ved tunnelmunningen skal det peles mandag til lørdag mellom klokken 07.00 og 21.00. I Ski-morenen blir det spunting mandag til lørdag klokken 07.00 og 21.00. I området fra Ski-morenen til Ski stasjon og lenger sør for Ski stasjon (sør for Follogrenda) skal det graves mandag-lørdag 07.00–23.00.
På dagstrekningen vil knuseverket være i drift på dagtid frem til klokken 19.00 på hverdager. Det skal også utføres annet arbeid som kan medføre noe støy på hele strekningen Langhus-Ski stasjon på hverdager og lørdager klokken 07.00 – 23.00. 
– På søndager kan det bli behov for å utføre enkelte arbeidsoperasjoner. Dette arbeidet skal ikke være spesielt støyende.

Kommentarer til denne saken