49 millioner til forebygging blant unge

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Byrådet i Oslo setter av 49 millioner kroner i sitt reviderte budsjett til å styrke det forebyggende arbeidet blant byens unge.

DEL

OSLO: Ungdomskriminaliteten har økt noe, og statistikken viser at det blir flere unge gjengangere, skriver byrådet i en pressemelding etter at det reviderte budsjettet ble vedtatt onsdag 23. mai.

– Vi setter inn strakstiltak i utsatte bydeler nå før sommeren samt mer langsiktige tiltak. Vi skal gi flere unge sommerjobb, følge opp gjengangere tettere, etablere et prosjekt for bedre skolemiljø på utsatte ungdomsskoler og ruste opp fritidsklubber, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Tiltakene skal styrke koordineringen mellom politiet og kommunen, sier han.

Det er 50.000 ungdommer i alderen 10 til 17 år i hovedstaden. I fjor ble 151 av dem – 3 promille – registrert som gjengangere og sto for 37 prosent av kriminaliteten i den aktuelle aldersgruppen.

– Kriminalitetsbekjempelse er en politioppgave, men disse ungdommene er i kontakt med kommunen på flere nivå. Vi styrker nå oppfølgingen av unge gjengangere og utsatt ungdom med 15 millioner kroner, sier Johansen.

16 av de 49 millionene skal gå til strakstiltak i sommer. Det inkluderer blant annet flere sommerjobber, meråpent fritidstilbud og utekontakter i bydelene.

10 millioner skal gå til opprusting av ungdomsklubbene, mens politikerne har vedtatt å bruke 8 millioner på bedre skolemiljøet ved ungdomsskolene.

– Vi må sørge for at skolen er et trygt og godt sted å være, at vi forebygger problemer og sørger for at unge får rask og god hjelp. Vi må samarbeide tett med elevene og familiene deres, for å finne ut av hva som er behovene, sier oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

(©NTB)

Artikkeltags