Forvirrende fra Fjernpolitiet Oslo Øst!

Hanne Eldby (th) sammen med BU-representantene Vegard Kjendsli (SV) i Nordstrand og Erlend Tynning Larsen (SV) i Søndre Nordstrand.

Hanne Eldby (th) sammen med BU-representantene Vegard Kjendsli (SV) i Nordstrand og Erlend Tynning Larsen (SV) i Søndre Nordstrand. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Alle bydelsutvalgene i Oslo syd og øst har enten enstemmig eller med overveldende flertall gitt et klart uttrykk for at vi ikke ønsker en sammenslåing av Stovner og Manglerud politistasjon. Vi ønsker tvert imot et mer lokalt og forebyggende orientert politi. Vi ønsker tjenestemenn og kvinner som kjenner innbyggerne våre og de lokale forholdene rundt i bydelene. I Østensjø satte spesielt det såkalte masseslagsmålet på Bogerud 29. juli 2019 situasjonen på spissen og demonstrerte hvor galt det kan gå når spesialstyrker og helikopter settes inn mot ungdommene våre.

I Nordstrands Blad 28. oktober og i pressemelding fra politiet er det spesielt to påstander som er egnet til å tilsløre faktiske forhold. Den ene er at sammenslåingen har vært ute på høring i Oslo kommune. Det er direkte feil. Ved en tilfeldighet oppdaget noen politikere på Stovner hva som var i ferd med å skje. Deretter ble det vedtatt uttalelse i bydel etter bydel, som i de fleste tilfellene var støttet av samtlige partier, og i noen få tilfeller av overveldende flertall, som gikk kraftig ut mot sammenslåingsplanene.

Den neste påstanden er at politiet har vært i kontakt med bydelene for å se på mulighet til å kunne jobbe ut fra bydelslokasjoner, altså å ha tilstedeværelse på ett eller flere av bydelenes tjenestesteder. Dette er også direkte feil. På forespørsel opplyser bydelsdirektøren i Østensjø at det aldri har vært noen slik forespørsel. Ei heller har vi sett noe til politiets bobiler i Østensjø, som jo også har blitt løftet fram av politiet som en måte å kompensere for det nye fjernpolitiet.

Slik situasjonen er nå er det full forvirring rundt hvordan Politiet Oslo Øst planlegger å ivareta sikkerheten til våre innbyggere og det forebyggende arbeidet blant våre unge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags